Nieuwe fase voor JO-10

61

Zoals u als trouwe lezer weet is er deze week voor ons een nieuwe fase begonnen. Naast een rij nieuwe tegenstanders ook heel andere weersomstandigheden. Rillende kinderen, ouders met paraplu’s en waterdichte schoenen bij supporters wijzen erop dat ons spel het enige is dat voor wat verwarming kan zorgen.

De afgelopen twee zaterdagen hebben we geen wedstrijden gespeeld. Wel was er het herfsttoernooi waar een aantal van onze spelers aan mee hebben gedaan. Roan werd daar glansrijk kampioen, gefeliciteerd Roan! Verder hoorde ik verhalen over logeren, pretparken, vakanties en museumbezoeken. Hoog tijd voor weer een wedstrijd dus.

Vandaag spelen we in en tegen Elspeet. De eerste helft is een mooi gelijk opgaande wedstrijd. Het balbezit gaat over en weer en beide teams krijgen kansen. Milan maakt in het eerste kwart twee doelpunten, Elspeet zet er één tegenover. 2-1 voor ons na het eerste kwart! In het tweede kwart maakt Elspeet snel 2-2, maar maken wij via Joost een doelpunt na een mooie assist van Julia.

In de rust spreken we af nog meer ons mannetje te dekken als Elspeet in balbezit is en we gaan proberen wat vaker over te spelen. In het derde kwart worden we helemaal terug gedrukt door onze tegenstander. Roan heeft het druk en weet een aantal keer goed redding te brengen. We kunnen niet voorkomen dat Elspeet een 5-3 voorsprong weet te bemachtigen. We komen niet makkelijk van onze goal, maar dat blijkt voor Milan geen probleem. Hij probeert het met een goeie pegel vanaf de middenlijn en er klinkt luid applaus van supporters van Elspeet én Doornspijk, een beauty! Terwijl de laatste mensen hun handen nog op elkaar hebben maakt Elspeet een soortgelijke goal.
Supporters klappen hun handen stuk en we vergeten bijna dat het nat en koud was.

In het laatste kwart loopt Elspeet uit naar 9-4, maar maken wij het laatste doelpunt van de wedstrijd. Milan weet op de valreep 9-5 te scoren.

Al met al een spannende wedstrijd met een mooi einde; we krijgen chips van de oma van Milan. Dank u wel.

Volgende week 9.00 uur thuis tegen Hulshorst.