JO10 treft bekende club

61

Zaterdag 30 september mochten we weer tegen ESC uit Elburg spelen. Een club die we elke speelfase wel tegenkomen.

Vaak zijn het spannende en sportieve wedstrijden en met die bedoeling gingen we richting Elburg.
Om 7.45 uur moesten we al vertrekken. Alex en Jordy waren helaas afwezig. Van de overige 6 spelers die aanwezig waren hadden Nick, Jaylinn en Frans een bruiloft of ander feestje gehad en zij stonden dan met kleine oogjes op ‘De Haere’, als dat maar goed komt.
Onderweg naar het sportpark en in de kleedkamer was het gezellig en Jens was merkbaar aanwezig. Laat dat ook in het veld maar zien werd er tegen Jens gezegd.
Na een goede warming-up in het bijzijn van de opkomende zon blies de scheidsrechter om 8.30 uur voor het eerst op zijn fluitje.
ESC gaf ons goede tegenstand en we kregen allebei kansen. Frans keepte in het eerste en tweede kwart hadden we afgesproken, hij hield zijn doel schoon op goede schoten van ESC.
Toch kwamen we een beetje onverwacht op voorsprong. Nick knalde een bal naar voren, de keeper had dit niet goed verwacht en de bal stuiterde precies door zijn benen in de goal. Hoera, Nick zijn eerste doelpunt en 0-1 voor ons.
Dit was dan ook de ruststand.
We kregen van de trainers nogmaals te horen om goed de bal over te spelen. Dit kan onze krachten sparen omdat we geen wissels hadden vandaag.
Het tweede kwart lieten we zien wat we kunnen, mooie aanvallen werden er opgezet en bekroond met mooie doelpunten.
We kwamen dan op 0-2, Jens werd in de diepte aangespeeld, kapte in de aanname een speler uit en ging ervandoor. Dichtbij het doel legde Jens de bal met zijn rechter goed voor zijn linker en maakte keurig met binnenkant voet af in de rechterhoek.
De 0-3 volgde meteen daarop, Nick kreeg de bal aangespeeld op wel 12 meter van het doel, nam aan en schoot onhoudbaar onderin de linkerhoek. Het korte nachtje slaap had Nick goed gedaan, dit was alweer zijn tweede doelpunt.
De 0-4 was onze mooiste aanval. Nick stond aan de basis van deze aanval, hij stuurde met een goede pass Figo weg aan de rechterkant die laag voorgaf op Jens die in de spits liep. Jens maakte de bal goed af met binnenkant voet. Een heel mooi voorbeeld van samenspel en deze goal werd ook samen gevierd met een celebration waar Neymar en Ronaldo nog jaloers op zouden zijn.
ESC was de kluts een beetje kwijt nu, vanaf de aftrap kon Figo meteen onderscheppen, naar het doel pingelen en afronden: 0-5
Bij de 0-6 stonden we als team goed opgesteld, dat zorgde ervoor dat de uittrap van de ESC goalie bij Jens in de voeten kwam die met dat buitenkansje wel raad wist. 0-6
Daarna was het toch de beurt aan ESC: een goed schot van hun was Frans te machtig en verdween in de hoek van onze goal. 1-6
Voor rust maakten wij nog 1-7 uit een corner. ESC kreeg de bal niet weggewerkt en Jens wipte de bal over de uitkomende keeper heen.
Dat het tweede kwart zo goed voor ons verliep hadden we ook te danken aan Reza en Jaylinn die erg sterk stonden te verdedigen en veel ballen afpakten en naar teamgenoten speelden.
In de rust kregen we complimenten voor ons goede samenspel en Jens ging vanaf nu keepen.
Zo kon Frans ook even lekker voetballen. Een diepe uittrap van Jens stuiterde net voor de ESC verdediger, ging over hem heen en Frans stond goed op te letten en schiet de 1-8 binnen.
De 2-8 kon ontstaan nadat Jens een bal pakte, tegen zijn arm werd geraakt en losliet. Helaas was het niet opgemerkt door de scheidsrechter. Kan gebeuren, hoofden omhoog en de moed erin houden.
We lieten ook meteen zien dat we er nog zin in hadden. Een uittrap van Jens werd mooi ineens doorgespeeld naar Figo die keurig onderin de hoek binnen schoof.
Wederom was het Figo die hierna scoorde. Elburg had een goede aanval opgezet waarbij de bal uiteindelijk in Jens handen belandde. Hij zag Figo vrij voorin en met een goede uittrap konden we snel counteren en Figo scoorde 2-10
Jaylinn en Reza waren nog steeds goed aan het voetballen, Reza liep zelfs overal in het veld. Voorin aanvallen, achterin verdedigen waarbij hij altijd op de goede plek staat en zijn lichaam goed weet te gebruiken.
In het laatste kwart van de wedstrijd scoorde Nick zijn 3e goal nadat hij de bal goed zelf afgepakt had. De hattrick was hiermee voltooid en een mooie bekroning deze voetbalochtend.
Frans weet ook nog eenmaal te scoren en zet de eindstand op 2-12.
In de nabespreking krijgen we te horen dat we allemaal goed gespeeld hebben, het samenspel was erg goed vandaag. Het team zegt dat Jaylinn en Reza goed gespeeld hebben, ook al hebben zij niet gescoord vandaag. Zo zien we dat we toch belangrijk kunnen zijn ook al hebben we geen doelpunt gemaakt.
Hopelijk zijn Alex en Jordy er volgende week ook weer bij, er staat dan een zware wedstrijd tegen ASV Dronten op het programma.