JO10 maakt net te weinig werelddoelpunten voor de overwinning

61

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Albatross op het programma. De rit naar Ugchelen duurt zo’n 35 minuten, we hebben dus alle tijd om het schoolvoetbaltoernooi van gisteren te bespreken, verder komen de activiteiten van het Hemelvaartsweekend en de komende avond4daagse ook uitgebreid aan bod.

We kleden ons na aankomst snel om en na een korte warming-up moeten we er klaar voor zijn. We zijn vandaag op pad met Alicia, Dean, Devin, Jozua, Julia, Max en Milan. Chayenne heeft gisteren alle energie van het weekend verspeeld op de dansvloer tijdens een bruiloftsfeest, zij is thuis. Elena is aan het korfballen, Joost en Roan spelen mee met jo11-2.

Roan is vandaag afwezig, daarom keept Dean vandaag de eerste helft. Het eerste kwart van de wedstrijd beginnen we niet zo goed. Albatross komt op een 2-0 voorsprong. Tijdens de korte pauze weten de spelers allerlei dingen te benoemen die we beter zouden kunnen doen, in het kort komt het erop neer dat iedereen net iets meer zijn of haar best moet doen.

Dat dit niet tegen dovemans oren is gezegd zien we in het derde kwart. Devin is hierin misschien wel het duidelijkste voorbeeld. Hij pakt ontelbaar veel ballen af, geeft goede passes, loopt vrij en zegt, vooral tegen zichzelf geloof ik, “Je moet gewoon nooit opgeven!” Dean staat goed te keepen en weet veel ballen tegen te houden. Nadat Albatross nog een keer weet te scoren in het tweede kwart is het de beurt aan de oranjehemden. Nog voor rust komen we op gelijke hoogte. Milan maakt ze alle 3. De tweede is volgens Milan zelf de mooiste van de dag. Jozua mag aan de rechterkant van het veld indribbelen, na een lichaamsschijnbeweging krijgt hij de bal voor zijn linker en geeft een strakke voorzet, door de lucht, op Milan. Voordat de bal de grond raakt neemt hij hem op zijn pantoffel en knalt de bal tegen de touwen. Fantastische goal. De derde goal wordt gemaakt op aangeven van Dean, ja inderdaad, de keeper. Een heerlijke uittrap stuitert over de verdedigers heen, Milan is op snelheid niet bij te houden en kan binnenschieten.

In het derde kwart komt Dean in het veld en trekt Alicia de handschoenen aan. Het derde kwart lijkt wat meer op het eerste kwart, het lijkt alsof we even moe zijn en het lukt ons minder goed ons best te doen. Albatross komt op 4-3. Snel daarna wordt het 4-4, Milan scoort met links. Daarna loopt Albatross uit naar 7-4.

Om de energie er weer in te krijgen en de moed weer terug te vinden vragen we Max zijn compliment dat we in het tweede kwart hoorden te herhalen. “Devin is echt een goede verdediger.”
We zien ze groeien en de complimenten duikelen over elkaar heen. Alicia, veel ballen afgepakt, blijft rustig, weet erg vaak een teamgenoot te vinden. Dean, erg actief, mooie dribbels, fantastisch verdedigend werk. Jozua, veel mooie acties, schijnbewegingen, twee doelpogingen met zijn rechterbeen. Julia, ontzettend snelle loopacties, druk zetten op de verdedigers, een keihard schot. Max, complimenteus, sterk, voor niemand bang. Milan, snel, fel, doelpuntenmachine.

Het vierde kwart staat Jozua op het doel en hij doet dat, net als Alicia en Dean, uitstekend. Albatross maakt wel 8-4, maar daarna is het onze beurt. Milan probeerde het al vaker van heel ver en kwam daarmee al een aantal keer dichtbij een doelpunt, de keeper redde een keer ternauwernood en de paal werd ook al geraakt. Dit keer weet hij direct na onze aftrap, van eigen helft, te scoren, 8-5. De 8-6 is een doelpunt van Julia, ze reageert alert op een bal die terugkomt van de lat, klasse! Milan maakt 8-7 en er is nog een klein beetje tijd om de gelijkmaker te scoren. De druk gaat er flink op, maar uiteindelijk valt de laatste goal van de wedstrijd aan de verkeerde kant. Albatross wint met 9-7. Een heerlijk spannende wedstrijd met erg mooie doelpunten.

Na de douche springen we in de auto voor de wereldreis terug. Onderweg draaien we allerlei uiteenlopende verzoeknummers, zingen we, niet allemaal even zuiver, mee en spelen we spelletjes. Teruggekomen op De Haere krijgen we een patatje van DSV, omdat onze laatste competitiewedstrijd dit seizoen is gespeeld. Joost en Roan sluiten ook nog even aan.

Aankomende weken trainen we nog een aantal keer, 18 juni doen we voor de laatste keer dit seizoen ons kunstje tijdens het toernooi bij OWIOS.

Bedankt voor uw betrokkenheid dit seizoen, tot later.