JO10 leert wat vissen is.

61

Vorige week verloor de O10 met 0-15 van Genemuiden. Die wedstrijd begonnen we uitstekend en was de inzet erg goed. Helaas kregen we er in de 2e helft zoveel tegen dat we uiteindelijk toch nog tegen een flinke nederlaag aanliepen. Dat wilden we vandaag anders doen!

De rit naar Lelystad was lang, waardoor er tijd was om elkaar wat beter te leren kennen. Zo vertelde Jozua dat hij regelmatig gaat vissen. Hij heeft een vaste stok en 5 werphengels. Dit verklaart ook waarom Jozua graag wilde keepen vandaag. Hij had zijn vispas mee en was klaar om de ballen uit het net te hengelen. Hierover later meer..

We misten vandaag 3 spelers. Chayenne was een nachtje weg met haar vader en tevens trainer Johan. Roan en Alicia mochten meedoen bij de O11-2. Ze hebben met 12-0 gewonnen, goed gedaan! Dit betekende wel dat wij vandaag 3 goede spelers moesten missen.
We hadden geen keeper, maar dit wisten we dit zelf op te lossen. Fanatiek visser Jozua ging niet keepen, nee het werden Dean en Milan, beide zouden een helft keepen. Verder was de boodschap vooral om plezier te maken op het veld, keihard ons best te doen en sportief te spelen.

Het 1e kwart verloopt fantastisch. Joost en Jozua staan als beesten te verdedigen en stoppen de tegenstanders waar nodig af. Milan is hard aan het werk op het middenveld en Julia en Max staan voorin de tegenstanders gek te maken. We weten dan ook maar liefst 4x te scoren, waaronder het eerste doelpunt van Max! Milan schiet er 3 in, waaronder een heerlijke uithaal vanaf de middenlijn. Dean houdt veel ballen tegen, maar moet helaas ook 4 keer vissen. Gelukkig met de vispas van Jozua in de kontzak.
Het 2e kwart proberen we elkaar te blijven helpen, maar lukt dit niet altijd goed. We krijgen dan ook een aantal doelpunten tegen en gaan met 8-4 achter rusten.
In de 2e helft gaat Milan keepen, hij kan net zo ver trappen als Roan waardoor we best nog wel mogelijkheden krijgen om doelpunten te maken. Dean valt goed in en toont zich weer de Machine. Elena zorgt ervoor de er veel ruimte komt door goed voorin te staan en de tegenstander in de weg te lopen.
De verre trappen van Milan zorgen voor gevaar, maar Unicum weet via de tegenaanvallen ook erg gevaarlijk te worden. Het 3e kwart sluiten we helaas af met een 11-4 achterstand.
In het 4e kwart zien we Jozua goede dribbels maken, Devin geeft niet op, Julia pakt een flink aantal ballen af en Max rent hard heen en weer. Helaas is Unicum toch te sterk voor ons en lopen ze uiteindelijk uit naar 15-4.
Ondanks de goede dingen die we hebben laten zien was het helaas niet genoeg voor een overwinning. Gelukkig was het na de wedstrijd snel weer gezellig en konden we toch nog met een goed gevoel naar huis.

Mocht je nou nog een leuk voetbalteam zoeken en wil je graag meetrainen, kom dan eens bij ons kijken! Of bij een ander team van onze mooie vereniging.