Jan Willem van Deutekom gaat zijn 12e seizoen in als verzorger

61

In die 12 jaar heeft Jan Willem steeds de ambitie gehad om naast de sportmassage zich te blijven ontwikkelen op zijn vakgebied van medische begeleiding, conditietraining en revalidatie. Hij heeft daarvoor de afgelopen jaren diverse opleidingen en cursussen gedaan waardoor hij nog beter in staat is de selectie te helpen en te ondersteunen op zowel sportmedisch als op conditioneel vlak. Zijn werk als verzorger is dus veel meer dan met de waterzak het veld oplopen tijdens de wedstrijden.

Jan Willem: “ Mijn hoofdtaak bestaat uit het voorbereiden van spelers voor de wedstrijd. Dat wil zeggen dat ze zo fit mogelijk aan de training en /of wedstrijd deelnemen. Ik ben maandagavond aanwezig voor krachttraining, dinsdag en donderdag zijn de trainingsavonden van de selectie en op zaterdag is de wedstrijddag.

Op conditioneel vlak ondersteun ik niet alleen de 1e en 2e selectie van de mannen, maar ook alle andere teams binnen de vereniging wanneer daar behoefte aan is. We hebben daarvoor de nodige materialen tot onze beschikking. Sinds 2013 maken wij als vereniging gebruik van het Polar Heart Rate systeem. Hierdoor zijn spelers nog beter te monitoren op gebied van hun conditie. Dat kan zowel individueel, indien nodig, als voor een heel team. Bij de aanvang van het seizoen en na de winterstop testen we alle selectiespelers op hun conditie hierbij gebruik makend van hartslagmeters.

Ook onderhoud ik contact met diverse fysiopraktijken en huisartsen in de omgeving. Ik vind dat we extra specialismen moeten inschakelen als we geen of onvoldoende vorderingen maken in het herstel van een speler.”
Als club zijn we bijzonder blij dat Jan Willem verbonden blijft aan de club. Met al z’n ervaring zorgt dit op sportmedisch vlak voor de nodige continuïteit.

Bestuur en TC commissie

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten