Feestje voor JO10

61

Afgelopen zaterdag speelden we tegen EFC JO10-1. Onze selectie was compleet, dus speelden we weer met één wissel.
De afspraken vooraf zijn nog steeds hetzelfde; doe je stinkende best, speel sportief en dek een mannetje als zij de bal hebben.

We proberen na de warming-up scherp te beginnen, want tot nog toe is er iedere wedstrijd een kwart waarin we veel doelpunten tegen krijgen, hoe langer we dat uitstellen, hoe langer de wedstrijd spannend blijft.

Het eerste kwart begint met veel aanvallen van EFC, Roan staat gelukkig weer fantastisch te keepen. Uiteindelijk heeft EFC 2 keer gescoord als we de korte pauze in gaan.

Het tweede kwart is niet goed, het lijkt alsof we alle afspraken vergeten zijn en in onze gedachten de traktatie van Alicia al hebben gehad. Helaas is het onze tegenstander die ons op 7 doelpunten trakteert.

Wel weten Milan en Joost namens ons het net te vinden. Joost is onze dribbelkoning, hij slalomt soms over het veld alsof hij tegen pionnen speelt. Zoals u al is opgevallen is Milan een echte goaltjesdief. Hij is snel en kan goed schieten, twee vaardigheden waarmee we vaak gevaarlijk worden. In de aanval is er vaak ook een belangrijk aandeel voor Chayenne, ze zet de tegenstander veel onder druk en weet daardoor vaak de bal te veroveren.
2-9 is de ruststand.

We bespreken in de rust hoe dit toch kon gebeuren en we beloven elkaar beterschap. En die belofte komen we na. We maken 3-9 via Milan! Daarnaast staan we subliem te verdedigen.
Zodra EFC de bal heeft kijken we om ons heen en dekken we allemaal een mannetje. We helpen elkaar door te roepen wanneer er iemand van EFC vrij staat en weten dit kwart de 0 te houden.

Speciale aandacht is er voor Dean, hij geeft nooit op, probeert alle ballen af te pakken en tussendoor heeft hij zelfs nog tijd om zijn teamgenoten te coachen, super knap.

Het laatste kwart maken EFC en Milan nog doelpunten, waardoor er uiteindelijk 5-13 op het scorebord staat.

De handen gaan op elkaar voor één van de doelpunten van Milan. Hij loopt ter hoogte van de middenlijn, de bal komt heerlijk aanrollen.
Zonder aan te nemen ramt hij de bal richting doel. Niet in de dug-out, niet op het naastgelegen veld, niet tegen het raam bij Zand en Grindhandel D. Huenestein, maar een wereldgoal!

Tijdens het nemen van de penalty’s laat Julia zien waarom ze de bijnaam Julia ‘kanonskogel’ Krooneman weleens heeft gekregen; haar strafschop gaat bijna door het net heen.

In de kleedkamer vieren we een klein feestje, omdat Alicia jarig is. Alicia zit sinds dit seizoen bij ons in het team en gaat met sprongen vooruit. Gefeliciteerd met je verjaardag en ga zo door!

Volgende week is het een ‘ESC-dag’ voor ons team.
We spelen om 9.00 uur thuis tegen ESC JO10-2, trainer Klaas-jan speelt om 12.15 uur met het tweede tegen ESC 2 en trainer Johan speelt om 12.30 uur met DSV 6 tegen ESC 6.