DSV toont veerkracht in laatste competitiewedstrijd.

61

Natuurlijk had menig DSV-er gehoopt dat de afsluitende wedstrijd in en tegen Hattem nog van belang zou zijn. Maar na nederlagen tegen HTC en vooral Rouveen was die hoop vervlogen.

In de eerste 45 minuten was dat aan de zijde van de Doornspijkers ook wel enigszins te zien. De organisatie was nogal eens weg en het leek alsof Hattem met 12 man speelde: zij vonden vrijwel constant de vrijstaande man.

In de 20e minuut sloeg een kanonskogel achter Laurens Dekker in en was de 1 – 0 een feit. Na een toegekende strafschop in de 40e minuut verdubbelde Hattem de voorsprong naar 2 – 0 en dat werd ook de ruststand.

Na de pauze een ander DSV: fanatieker, gemotiveerder, alerter. Mark van Klompenburg en Lennart Juffer waren de vervangers van Dean Holstege en Mark Versluis, later kwam ook nog Martijn Smals binnen de lijnen voor de afscheid nemende Stefan Bakker. Net nadat Mark van Klompenburg voor de 2 – 1 had gezorgd vergrootte Hattem de voorsprong naar 3 – 1 . Maar het was dezelfde Mark van Klompenburg die ook voor de 3 – 2 zorgde en DSV ging op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk wist Ron Hofmeijer die te vinden, hij bepaalde de eindstand op 3 – 3. Vlak voor het einde kreeg reserve-keeper Kenrick Kroes nog enige speelminuten, hij neemt ook afscheid van de DSV-selectie, net als Gerrit Hoekert.

Voor DSV gold dit seizoen dat het weliswaar niet echt makkelijk was om aan de top te komen, maar dat het nog moeilijker bleek om daar ook te blijven. Op cruciale momenten kon er niet worden gebracht wat nodig was. DSV sluit deze competitie af op een 4e plek en zal in het volgende seizoen onder dezelfde technische staf met een wat verjongde ploeg opnieuw proberen hoge ogen te gooien.