DSV start met nederlaag in beker.

61

De eerste bekerwedstrijd in de serie van drie heeft DSV in Terschuur niet winnend kunnen afsluiten. Dat betekent echter niet dat de nederlaag een kansloze was. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

DSV startte met een basis die ook wel eens de basis kan worden wanneer op 19 september het balletje voor de competitie gaat rollen. Dat betekent dat Johan Versluis wellicht de nieuwe linksback wordt en Patrick Visser de centrumspits. Trainersduo Kroes/Bakker kiest namelijk voor een 4 – 3 – 3 concept.

Rondom de 30e minuut kreeg DSV de 1 – 0 om de oren. Op rechts speelde de Terschuur-aanvaller zich knap vrij en uit zijn voorzet werd raak gekopt. Nog voor de rust stond DSV weer op gelijke hoogte toen een alert spelende en reagerende Mark van Klompenburg een verkeerd gegeven bal van Terschuur onderschepte en vanuit een moeilijke hoek scoorde: 1- 1.

Net op het moment in de tweede helft dat DSV wat meer grip kreeg leidde een foutieve pass in de verdediging een tweede tegentreffer in. Met een schot in de hoek was doelman Dekker kansloos.

Enkele spelers werden gewisseld, maar het tij werd niet meer gekeerd.

Zaterdag a.s. speelt DSV de tweede bekerwedstrijd. Op sportpark De Haere wordt er om half drie afgetrapt tegen Reaal Dronten.

Dinsdagavond a.s. spelen de oranjehemden ook, dan is in Zalk de plaatselijke voetbalploeg de vriendschappelijke tegenstander.