DSV pakt thuis meteen driepunter: 5 – 0 zege op Hulshorst

61

Moesten vele trouwe oranje supporters en natuurlijk het elftal zelf vorig seizoen lang wachten op de eerste thuisoverwinning, ditmaal liet DSV er geen gras over groeien: de eerste thuiswedstrijd van het nog prille seizoen werd een duidelijke 5 – 0 zege op Hulshorst.
Zeker in de eerste 45 minuten liet DSV een aantal malen goed zien waar het nieuwe trainersduo Kroes/Bakker naar toe wil: goed voetbal als het kan, lange ballen of minder opbouwend als het moet. Het resulteerde al na 15 minuten in een 2 – 0 voorsprong.

Net voor de 10e minuut was een gericht schot van Martijn v.d. Bosch doelman Remon Vlieger van Hulshorst te machtig en ook in de 12e minuut was hij kansloos. Jeffrey Schreurs werd binnen de 16 opzichtig in de rug geduwd, hij nam en benutte zelf de strafschop. Voor de rust nog wel mogelijkheden voor de Doornspijkers, maar Hulshorst hield de schade nog beperkt.

Na de thee een korte opleving van de ploeg van William van het Hul, maar die bleek van korte duur. Echt gevaarlijk werden ze niet en DSV bleef het initiatief houden. In de 61e minuut scoorde Stefan Bakker na een fraai steekpassje van Martijn van den Bosch en in de 64e minuut was het wederom Jeffrey Schreurs die doel trof. De doelpuntentune werd voor de vijfde keer gedraaid in de 86e minuut toen ook Stefan Bakker zijn tweede treffer liet noteren.

Invallers Mark Versluis, Wilbur Akster en Jesse v. d. Brink kregen ook nog speeltijd en deelden in de feestvreugde na afloop.

Volgende week een uitwedstrijd voor DSV: in Vaassen trappen ze om 14.30 uur af tegen VIOS.