DSV kan voorsprong in Oene niet vasthouden.

61
afbeelding

Nadat de wedstrijd Oene – DSV driemaal zeer terecht was uitgesteld kon deze uiteindelijk plaatsvinden. Weliswaar waren de weersomstandigheden verre van ideaal, maar onder leiding van scheidsrechter Van Koolwijk werd er om 14.30 uur afgetrapt.

In de eerste 15 minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd, daarna nam DSV langzaam maar zeker het initiatief. Dat was wel enigszins verbazend, want de ploeg van trainer Etie Jansen miste in de verdediging de beide vaste backs en ook in de aanvallende linies ontbraken twee basisspelers.

Oene bracht er erg weinig tegenin, maar ook DSV speelde met volle inzet toch niet voldoende om te scoren, m. a.w.: niet alleen het weer was verre van ideaal, ook het niveau van de wedstrijd…

De rust brak dan ook logischerwijs aan met 0 – 0 en menigeen vroeg zich af of er in de tweede helft wel gescoord ging worden. DSV had daar nog steeds de meeste mogelijkheden voor, want de voorwaartsen van Oene kregen vrijwel geen kans door de stugge verdediging van DSV heen te breken.
Ondanks het goede basisdebuut van junior Patrick Visser werd hij in de 70e minuut toch vervangen door Gerrit Hoekert. Door zijn snelheid werd het meteen dreigender voor Oene. Dat liep voor hen slecht af toen Hoekert op snelheid binnen de 16 iemand passeerde en daarna werd gevloerd. De strafschop werd benut door Jeffrey Schreurs: 0 – 1

Lang kon DSV hiervan echter niet genieten. Een slippertje op het middenveld leidde de spits van Oene in de 76e minuut rechtstreeks naar het doel van doelman Dekker en hij maakte geen fout: 1 – 1

DSV bleef de betere kansen houden, maar verder dan een gevaarlijk maar rakelings naast schot van Johan Versluis kwam men niet, zodat de puntendeling na het laatste fluitsignaal van de prima leidende heer Van Koolwijk een feit werd.

Volgende week wacht een nieuwe competitiewedstrijd voor de oranjehemden. Op sportpark De Haere vangt om14.30 uur de wedstrijd tegen Elspeet aan. De eerste ontmoeting tegen de ploeg van Jan de Ruiter werd een 1 – 3 zege voor DSV. Geen garantie voor een driepunter, Elspeet zal zich tot het uiterste verzetten en met volle inzet strijden voor de overwinning. Aan DSV de taak om daar een stokje voor te steken…