DSV 2 krijgt geen loon na werken bij memorabele rentree Thomas

61

DSV’61 2 – VV Unicum 2 (1-2)

11 september was het zover, onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na een doordeweekse nederlaag tegen SV Lelystad, moesten we vandaag opnieuw tegen een ploeg uit Lelystad. Dit keer Unicum. Dit elftal speelde 2e klasse, maar was op papier een sterkere tegenstander dan SVL. Geert wist er wat over te vertellen en legde ons in de voorbereiding uit waar vandaag de kansen lagen.

Thomas had dit verhaal bijna helemaal gemist omdat hij ruim te laat kwam. Hij moest de auto nog tanken en kon vanwege het vroege tijdstip van 11:00 niet op tijd gaan tanken. Behalve dat Thomas ontzettend vroeg moest tanken, was de weg naar het sportpark ook weer wennen voor hem. Hij speelde zijn eerste wedstrijd sinds een jaar ongeveer. In het afgelopen jaar is de trainingsopkomst van hem ook op 2 handen te tellen. Gelukkig is die dit seizoen weer ambitieus en wil die er wat van maken. Dit belooft wat.

Deze wedstrijd begonnen we met de volgende 11 namen:
Sjiht op goal.
Erik©, Brinkie, Klaas en Mark-Jan achterin.
Hennie, Bob en Mark op het middenveld.
Bosse, Arnie en Habs voorin.
Jan, Willoe, Tummy en Johndel zaten op de bank.

Om 12:15 fluit Jan Wessel voor het begin van de wedstrijd en kunnen we beginnen. Unicum laat gelijk zien wat de intenties zijn. Ze proberen snel de aanval te zoeken en proberen via de zijkanten op te bouwen. Na een goed kwartier is de grootste aanvalsdrift voorbij en komen we beter in de wedstrijd. We weten Unicum steeds eerder op te vangen en krijgen zelfs een enorme kans. Mark-Jan stuurt Arnoud diep, die wint het duel met de verdediger, vervolgens probeert hij de keeper te passeren maar wordt vrij resoluut naar de grond gewerkt door de keeper en verdediger. Iedereen denkt aan een penalty, maar niets blijkt minder waar. De scheidsrechter ziet er een overduidelijke schwalbe in en we krijgen niks.

Niet veel later weten we opnieuw de bal te veroveren en kan Mark de bal diep steken op Arnoud. Arnoud is op snelheid en kan ruimte maken voor zichzelf. Maar i.p.v. richting goal te rennen, kijkt Arnoud naar de goal en besluit vervolgens om van een flinke afstand over de doelman heen te schieten. Het past precies en we komen op dankzij deze wereldgoal op voorsprong, 1-0!
Na zijn assist verlaat Mark het veld en komt Jan op zijn plek te spelen. Gedurende het restant van de 1e helft weten we Unicum op afstand te houden, missen we een gigantische kans op de 2-0 en halen we de rust met een voorsprong. Jesse geeft aan dat zijn hamstring op knappen staat en gaat de hele rust op de hometrainer om zijn spieren weer wat soepeler te maken. Dit heeft weinig geholpen overigens.

In de rust uiteraard een goede sfeer. We hebben vertrouwen in de 2e helft en zijn er helemaal klaar voor.

De 2e helft start vrij moeizaam van onze kant. Unicum heeft de druk er goed op en proberen snel een aansluitingstreffer te maken. Gelukkig staat het vizier nog niet op scherp en gaan de schoten niet op goal. We overleven de aanvalsdrift van Unicum en krijgen wat meer ademruimte. Althans, dat denken we. Net als we er goed in zitten kan Unicum de bal via de kluts meenemen, grijpen we niet overtuigend in en jaagt de spits van Unicum de bal behoorlijk hard en erg fraai in de verre hoek, via binnenkant paal, de goal in, 1-1.. Een mooi doelpunt, maar wel een enorme domper voor ons. Maar goed, 1-1 is nog steeds een prima uitslag.

Helaas blijft het niet bij 1-1. Een corner van Unicum verdedigen we niet goed en kan worden binnen gewerkt. Zo valt dan toch de 1-2. De wedstrijd is ondertussen een harde wedstrijd geworden en er wordt van beide kanten niet ingehouden in de duels. De wedstrijd kost iedereen veel energie en we proberen met de wissels nog wat te forceren. We brengen bijvoorbeeld Thomas in. Hij laat zich al snel zien op het formulier van de scheidsrechter. Thomas zegt zelf dat het geen geel was, maar krijgt toch geel voor een overtreding. Omdat hij zich toch wil laten zien is het 3 harde overtredingen later en 5 minuten voor tijd einde wedstrijd. Thomas krijgt voor de 2e keer geel en kan vertrekken. De wedstrijd wordt uitgespeeld en we staan opnieuw met lege handen.

Ondanks de uitslag blijven we positief en kunnen we weer voldoende aanknopingspunten meenemen de nieuwe trainingsweek in. Er zijn bijvoorbeeld geen extra blessures bijgekomen.

Volgende week krijgen we weer een kans om ons te laten zien. Dan is DOS Kampen 3 de tegenstander. Om 14:30 zal er afgetrapt worden in Kampen.