Digitaal verslag alg. ledervergadering S.V. Oranje Zwart 2024

61

1. Opening
Welkom aan allen die de moeite nemen om dit verslag te lezen. Afgelopen jaar is er besloten om de fysieke algemene ledenvergadering af te schaffen en over te stappen naar een digitaal verslag. De beweegredenen hiervoor tref je aan onder punt 2.
Het is anders dan normaal, maar we zijn via telefoon, mail of fysiek te bereiken indien je als lid van de supportersvereniging vragen hebt over zaken welke onvoldoende aan bod komen of zaken die onvoldoende beantwoord zijn.

2. Veranderingen verantwoording algemene ledenvergadering
Zolang als de SVOZ bestaat zijn er fysieke algemene ledenvergadering gehouden. Echter was de opkomst minimaal. Vaak zijn er bestuursleden van DSV’61 aanwezig, iemand van de kascommissie en 1 tot 5 leden van de SVOZ. De minimale opkomst is te verklaren; de leden zijn vaak ook lid van DSV’61, hebben een kleine bijdrage (contributie) per jaar en er gebeuren weinig ‘spannende’ dingen. De SVOZ stelt voor om (net als in de coronajaren) een jaarverslag te schrijven en deze drie maanden na afloop van het verenigingsjaar te publiceren op de website. Hierbij hebben leden de mogelijkheid om binnen twee weken reactie te geven en/ of vragen te stellen via de aangegeven communicatiekanalen.

Wanneer zal er wel een fysieke vergadering belegd worden?
Volgens de statuten is het noodzakelijk om voor de volgende punten mondeling de gelegenheid te geven om te bediscussiëren of besluitvorming d.m.v. stemming:
– Artikel 6: Strafbare feiten van bestuursleden welke in strijd zijn met de statuten, reglementen en/of besluiten waardoor de belangen van de vereniging worden geschaad.
– Artikel 14: Het aangaan van rechtshandelingen en het verrichten van investeringen die een bedrag of waarde van €10.000,- te boven gaan.
– Statutenwijziging
– Ontbinden vereniging
Mochten deze zaken van toepassing zijn, dan zal de SVOZ alsnog een fysieke algemene vergadering beleggen en leden hiervoor oproepen via de daarvoor benodigde communicatiekanalen.

Als er vragen en/of op- of aanmerkingen zijn rondom dit besluit, dan horen wij het graag.

3. Verslag ledenvergadering 2023
In de bijlage tref je het verslag aan van de ledenvergadering van 2023. Als er nog op- of aanmerkingen zijn, dan zien wij deze graag voor 5 april 2024 tegemoet. Als er geen op- of aanmerkingen binnen komen, dan zal het verslag van 2023 vastgesteld worden.

4. Financieel verslag
Indien gewenst kun je inzage krijgen in het financieel jaarverslag. Verzoek tot inzage kan gedaan worden bij Elbert Grootkarzijn: [email protected]. Hij kan je door de stukken heenleiden en indien nodig zaken verder toelichten.

Zonder hier in te gaan op specifieke bedragen, kunnen we je melden dat 2023 wederom een goed jaar is geweest voor de supportersvereniging. Naast het sociale aspect van onze activiteiten zien we ook dat het financieel gezien de moeite waard is. Dit jaar hebben we een substantiële bijdrage geleverd aan DSV’61 voor de upgrading van veld 3 en ondanks deze bijdrage hebben we het jaar in een plusje afgesloten. De supportersvereniging heeft nagenoeg geen financiële verplichtingen en door de resultaten van afgelopen jaar staan we er qua liquiditeit erg goed voor. Het uiteindelijke doel is dan ook om een bijdrage te leveren aan de bouw van de nieuwe kantine wanneer deze doorgang mag vinden.

5. Verslag kascommissie
Geen op- of aanmerkingen.

6. Benoeming kascommissie
Wij zullen Gerjan Lokhorst en Gideon Fikse wederom vragen.

7. Bestuursverkiezing/ bestuurswijziging
Er zijn geen wijzigingen binnen het bestuur.
Yvonne van ’t Goor, voorzitter
Elbert Grootkarzijn, penningmeester
Agnes Doorneweerd, secretaris
Ashley Bultman, algemeen bestuurslid
Wilco Bovendorp, algemeen bestuurslid
Alexander Lokhorst, algemeen bestuurslid
We zijn nog op zoek naar een nieuw algemeen bestuurslid. Indien je interesse hebt voor deze functie, dan horen we het graag.

8. Activiteiten en financiële ondersteuning.
In 2023 hebben we wederom geslaagde evenementen gehad, zoals: de vlooienmarkt, Haereloop, bingo, voetbalquiz, snertactie en de kerstmarkt. Daarnaast hebben we inkomsten gegenereerd uit het promotieboekje, veldverlotingen en de ledencontributie.
Ondanks dat we nog steeds aan het sparen zijn voor de nieuwe kantine hebben we de gebruikelijke donaties gedaan aan DSV’61: vrijwilligersavond, keepersbonnen, zanger en donaties t.b.v. teamuitjes. Daarnaast hebben we afgelopen jaar een substantiële bijdrage geleverd aan de upgrade van veld 3.

9. Rondvraag?
Wij zijn altijd bereikbaar via de mail; [email protected] of telefoonnummer 0614514589. Graag je vragen versturen voor 5 april 2024. Uiteraard kun je ook een bestuurslid aan de jas trekken wanneer je deze tegenkomt op het voetbalveld.

Indien er geen op- of aanmerkingen of bezwaren voor 5 april 2024 binnen zijn gekomen, dan wordt dit verslag vastgesteld.

Bedankt voor je interesse!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten