De 11-1 vecht voor wat ze waard zijn

61

Na 2 weken geen competitievoetbal was het tijd voor de 2e fase. Vanwege onze eindklassering in de 1e fase mogen we het nu een klasse hoger proberen.

Een interessante competitie, waarbij we de kans krijgen om ons ook op dit niveau te presenteren.

Onze 1e tegenstander deze competitie was SEH JO11-2. Zij kwamen uit de 2e klasse en hadden daar maar 1 keer gewonnen, maar voornamelijk met maar 2/3 doelpunten verschil verloren. Op papier kon dit een pittige wedstrijd worden.

De wedstrijd zelf spelen we zonder wissels, dus iedereen moest fit blijven. Dit is, ondanks enkele pijntjes hier en daar, gelukt, super!

SEH begint sterk en is een goede ploeg. Wij moeten daar onze stinkende best en snelle tegenaanvallen tegenover zetten. SEH komt al snel op voorsprong en scoort even later ook de 0-2, maar we laten ons niet uit het veld slaan en blijven hard ons best doen gedurende het 1e kwart.

Het 2e kwart hopen we terug te komen, maar valt al snel de 0-3. Dit is balen, maar voor ons de aanzet om weer hard te werken, wat ervoor zorgt dat Chayenne de bal verovert in een duel, doorstoomt naar de goal, de bal in 2 instanties aan Milan geeft en Mialn scoort 1-3!

SEH blijft vervolgens aanvallen, maar Dean, Alicia en Max staan vandaag goed op te letten en maken veel aanvallen onschadelijk. En de keren dat SEH er wel doorheen is, weet Roan ons te redden.

In de rust zijn we strijdlustig en willen we graag weer voetballen. SEH wil dat ook en we beginnen aan het 3e kwart. Het 3e kwart is SEH veel aan de bal, maar wij zetten daar opnieuw werklust en inzet tegenover. En de keren dat we zelf de bal hebben weet Tijn vaak vrij te staan, maakt Julia het de tegenstander lastig met haar snelheid, is Chayenne goed balvast en zorgt Milan dat we de bal voorin in bezit houden.

SEH scoort wel waardoor het 1-4 is.

Het laatste kwart houden we goed stand en lukt het ons opnieuw om elkaar te helpen. We laten zien wat we in onze mars hebben qua energie en inzet, ook al is SEH een maatje te groot voor ons. SEH maakt aan het einde nog het laatste doelpunt en zo eindigt de wedstrijd in 1-5.

Hard gewerkt en we hebben laten zien dat we elkaar kunnen helpen, ook op de moeilijke momenten. Dikke complimenten en op naar volgende week. Dan is Oene JO11-1 onze tegenstander, 08:30 in Oene ☹