De 11-1 begint 4e fase met zege in derby

61

VSCO JO11-2 – DSV JO11-1 (1-5)

Vandaag mocht de JO11-1 op pad naar Oosterwolde voor een competitiewedstrijd. We waren in de 3e fase bovenaan geëindigd na een 17-1(!) overwinning op ESC. Dankzij ons opgekrikte doelsaldo wisten we nummer 2 Zeewolde onder ons te houden.
In deze euforische stemming kwamen we rond 08:00 aan bij VSCO. Voor Dean en Roan betekende dit een weerzien met hun klasgenootje.

We moesten het doen met 4 afwezigen. Alexander en Tijn speelden bij de JO11-2, Max was nog ziek en Chayenne had een feestje. We speelden zonder wissels.

Vooraf bedenken we een plan op het nieuwe bordje van Klaas-Jan. Julia legt uit aan de rest hoe het werkt met de bal van links naar rechts verplaatsen en we lijken er klaar voor.

De wedstrijd beginnen we goed qua inzet. We helpen elkaar zoeken waar onze tegenstander is en er wordt af en toe goed naar elkaar overgespeeld. Het verhaal van de bal van de ene naar de andere kant verplaatsen gaat ook goed. Julia zal binnenkort de trainingen overnemen.
Ondanks dat we wat mogelijkheden krijgen, weten de keeper niet snel te passeren. Uiteindelijk is het na goed klaarleggen van Julia, Milan die de bal met een mooie boog in het doel schiet, 0-1! Dit is ook de tussenstand van het 1e kwart.
Het 2e kwart gaan we door waar we gebleven waren. De aanval naar voren zoeken en als VSCO er uit komt biedt Sepp tijdig redding. Roan geeft ons de fijne marge van 2 doelpunten. Hij ontvangt de bal van Julia, dribbelt langs de linkerkant iedereen voorbij en schiet in de korte hoek binnen, 0-2! We komen met de schrik vrij bij de corners van VSCO en weten zelf een corner te scoren. Dillan neemt vanaf rechts, Dean kruipt er goed voor bij de 1e paal en tikt binnen, 0-3!
Opnieuw een keurig kwart en een comfortabele voorsprong.

Na rust verandert het spelbeeld. We lijken wat afwezig en teveel bezig met de dingen om ons heen waar we geen invloed op hebben. VSCO zet wat meer druk naar voren en we lijken opnieuw te moeten ontdekken waar precies de ruimtes liggen. Dit biedt VSCO uiteindelijk ook een aantal goede kansen waarvan ze er 1 scoren. Een 1-3 tussenstand brengt ons richting het 4e kwart.
Het 4e kwart zijn we er weer bij. Roan is actief aan het doorjagen samen met Milan. Roan wint het kopduel en krijgt de bal terug van Milan en werkt deze in het doel, 1-4!
De vreugde is er en we hebben weer positieve energie. We krijgen wat goede kansen, wat kan dankzij de sterke verdediging en keeper, zij zorgen dat VSCO niet meer gevaarlijk wordt.
De positieve energie geeft Dillan de kracht voor een sprint, hij loopt richting doel, ziet Milan vrij staan en geeft keurig af, 1-5! Niet veel later is het klaar en winnen we onze 1e wedstrijd in deze klasse.

Als team gaat het steeds beter en ook helpen we elkaar steeds meer door elkaar te coachen. Op naar de volgende wedstrijd. 10:15 thuis tegen Nunspeet JO11-2. Kom kijken!