Stijgende kosten voor een ieder

61

Het zal niemand ontgaan zijn dat ook wij als vereniging DSV’61 worden geconfronteerd met een torenhoge inflatie en de daarmee gepaard gaande kostenstijgingen. Het gaat hierbij met name om de energiekosten (gas en elektra) en de inkoopkosten voor de kantine. In de begroting gepresenteerd op de Algemene Ledenvergadering van 31-10-2022 hebben wij als bestuur de mogelijke gevolgen hiervan in beeld gebracht. Tijdens deze vergadering hebben de aanwezige leden en donateurs ingestemd met een contributieverhoging van 5% voor alle leden en donateurs. Dit bedrag zal in het eerste kwartaal van 2023 worden geïncasseerd.

Naast het verhogen van de contributie-inkomsten, kunnen wij allemaal bijdragen door te besparen op ons energieverbruik. In de praktijk betekent dit dat:

• De temperatuur omlaag is gezet in de gebouwen van DSV’61;
• Het enorm helpt korter te douchen!;
• De verlichting waar mogelijk korter brandt. De verlichting op veld 2 is per helft aan- en uit te schakelen, de instructie hiervoor is gedeeld aan de leiders.

Het bestuur begrijpt dat de huidige economische omstandigheden kunnen leiden tot financiële problemen. Wellicht lukt het niet om aan de financiële verplichtingen te voldoen. Het is dan goed om te weten dat er binnen de gemeente Elburg een Sociaal Financieel Trefpunt is, daar kan men terecht met vragen over o.a. welzijn en financiën.

Financieel trefpunt Elburg

Ook beschikt de gemeente Elburg over een regeling waarbij, onder voorwaarden, een tegemoetkoming kan worden ontvangen voor sportende kinderen. Voor meer informatie verwijzen wij naar:
Minima regelingen Elburg

Tot slot begrijpt het bestuur dat de huidige economische omstandigheden ook tot andere zorgen kunnen leiden. Graag wijzen wij dan ook op de aanwezigheid van vertrouwenspersonen binnen onze vereniging:
Vertrouwenspersonen DSV’61

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten