Smullen langs de lijn bij DSV’61 JO10

61

Lekker weer, een mooi tijdstip en een leuke tegenstander. Alle ingrediënten voor een lekker potje voetballen op zaterdagochtend.

Vandaag missen we drie van onze sterren. Alicia is ziek, Elena is korfballen en Chayenne speelt mee bij jO11-2. Zoals de titel al doet vermoeden is het deze zaterdag bij vlagen smullen langs de lijn.

In de kleedkamer bespreken we de koningsspelen, hebben we het over vakantieplannen en horen we hier en daar wat spelers liedjes zingen met songteksten die onze leeftijd ver te boven gaan. We doen een lekkere warming-up en we lijken er klaar voor.

Al snel blijkt dat laatste niet helemaal waar. Een paar keer knipperen, supporters zijn nog niet eens helemaal ingesmeerd en de koffie is nog te heet om aan te nippen, WVF heeft er al 4 gemaakt! Gelukkig worden we daarna een stuk scherper. Devin en Dean proberen wat verder van het doel te verdedigen, waardoor WVF niet zo vaak heel dichtbij Roan, onze keeper, kan komen. Dean is ook vandaag weer ‘the machine’ die we kennen. Een sterke verdediger die niet opgeeft en veel ballen weet af te pakken. Devin is vandaag goed in de omschakeling, bij balbezit schuift hij wat mee naar voren, bij balverlies probeert hij zo snel mogelijk een mannetje te dekken, grote klasse.

Joost is als middenvelder veel aan de bal en weet met zijn dribbels de bal vaak in de voorhoede te krijgen. Julia en Max zijn de aanvallers in het eerste kwart, zij worden vaak bereikt door Roan, die de wind mee heeft bij zijn uittrappen. De aanvallers reageren goed op de lange ballen van onze keeper en we worden regelmatig gevaarlijk.

Julia zet veel druk op de verdedigers van WVF en niet zonder resultaat. Door fantastisch doorzetten van Julia kan Max de 1-4 binnen schieten en dat geeft goede moed! Max maakt in het eerste kwart ook ons tweede doelpunt. Het is Joost die na een mooie actie de bal afgeeft, Max knalt vakkundig binnen. WVF scoorde daarvoor ook, de stand is inmiddels dus 2-5.

Na het eerste kwart komen Jozua en Milan in de ploeg, zij gaan beide verdedigen. We komen het tweede kwart fantastisch uit de startblokken. Max maakt al snel een doelpunt na een lange pass van Roan. Ook de 4-5 wordt door Max gemaakt. We zien wat meer combinaties en WVF komt niet meer zo vaak bij ons doel als in het eerste kwart. Wel maken ze er, net als wij, twee. 4-7 is de ruststand.

We zien de hele wedstrijd een erg actieve Jozua, hij zet veel druk op de spelers van WVF en verovert veel ballen. “Wat een tank!”, hoorde ik als compliment langs de lijn. In het derde kwart komt er een tandem tevoorschijn. Joost en Milan weten elkaar erg goed te vinden. Loopacties, steekpasses en coaching, we horen en zien het allemaal. Dit zorgt voor zoveel mogelijkheden, er gaan geruchten dat de keepershandschoenen van WVF aan vervanging toe zijn, want de keeper wist ze helaas, op één na, allemaal tegen te houden.

Over de keeper van WVF gesproken. De eerste helft had Roan bij zijn uittrappen de wind mee, dat is nu natuurlijk andersom en daar komen we op een pijnlijke manier achter. Een uittrap van de keeper van WVF valt achter onze verdediging, de wind helpt een beetje en na een stuiter waait de bal over Roan heen, doelpunt. Milan maakte er dus één in het derde kwart, WVF twee. In het laatste kwart weten we helaas niet te scoren en doet WVF dat drie maal, 5-12 is de eindstand.