Martijn Smals nieuwe Hoofd Jeugd Opleiding

61

DSV’61 groeit, in leden en niveau. Om deze groei te blijven stimuleren zijn wij opzoek gegaan naar een Hoofd Jeugdopleiding (HJO). Met enthousiasme mogen wij aankondigen dat wij een nieuw Hoofd Jeugdopleiding hebben gevonden in de persoon van Martijn Smals. Martijn is natuurlijk voor DSV-ers een zeer bekende naam. Hij is namelijk jarenlang onderdeel geweest van ons 1e elftal en bij ons jeugdtrainer geweest.

Voor degenen die Martijn nog niet zo goed kennen of benieuwd zijn wat hij precies gaat doen, stelt hij zich graag voor:

“Voetbal is mijn passie, DSV’61 inmiddels mijn club (dat mag ik inmiddels na 10 jaar wel zeggen, toch?) en ik praat er dan ook graag over! Ik kijk er enorm naar uit om de samenwerking te zoeken met de huidige jeugdtrainers en de technische commissie van DSV’61, om samen de jeugdopleiding door te ontwikkelen, te streven naar verbetering op verschillende vlakken om uiteindelijk een goede doorstroom te ontwikkelen naar de senioren.

Ik ga mij als Hoofd Jeugdopleiding (HJO) kort gezegd bezighouden met het (door)ontwikkelen van het ontwikkelingsplan binnen de jeugdopleiding. Hiermee willen we graag meer structuur brengen in het technische aspect van de jeugdafdeling. Een soort rode draad door de jeugdafdeling, dat kan een herkenbare manier van spelen zijn, maar ook wat wil je jeugdleden per leeftijdscategorie nou precies leren tijdens zo’n seizoen? Hierin zal ik voor het jeugdkader (trainers/leiders + TC) een sparringpartner zijn. Een korte communicatielijn waar ze altijd terecht kunnen voor ideeën/problemen.

Je merkt aan alles dat de club DSV’61 een goede weg is ingeslagen. Natuurlijk was de degradatie van vorig jaar uit de 3e klasse een zware dobber, maar dat biedt ook weer mogelijkheden. Jonge jongens krijgen kansen, weten weer wat winnen is en vinden hun zelfvertrouwen.

De club is op een toppunt qua ledenaantal, is druk bezig met de nieuwe kantine, er worden volop leuke activiteiten georganiseerd en de jeugd speelt op een behoorlijk niveau. Zo speelt de JO11-1 op 2e klasse niveau, hebben we inmiddels zelfs een JO11-3, speelt de JO13-1 Hoofdklasse, de JO15-1 1e klasse en de JO17-1 ook 2e klasse. Deze stijgende lijn willen we met z’n allen graag doorzetten en ik kan niet wachten mijn steentje bij te dragen.”

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten