JO9 mocht aan de bak tegen tweede klasser VSCO

61

Vandaag mochten we een wedstrijd oefenen tegen VSCO, trainer Christiaan waarschuwde ons voor een sterke tegenstander, VSCO speelde een klasse hoger dan wij, de tweede klasse en ze kwamen zelfs terug uit de eerste klasse.
Serieus begonnen we aan onze warming-up, waarmee we toch indruk maakten op de tegenstander.

De spelbegeleider blies op zijn fluit, tijd voor de aftrap.
De opstelling van vandaag was Elim op goal, Figo, Waylon, Frans, Alex en Jens deden alles volgens het samen aanvallen, samen verdedigen principe.
Eindelijk was er weer mooi weer, de dag begon fris maar het was droog en zonnig. In het begin golfde het spel op en neer, VSCO is een sterke ploeg, schoot een paar keer gevaarlijk op goal maar Elim was in vorm vandaag en hield zijn doel schoon in het eerste kwart. Na een uitbraak van Figo op de linkerkant wist hij een pass bij Jens te bezorgen, Jens haalde uit en de bal vloog bovenin de korte hoek binnen, 0-1.
Daarna gingen we door met goed voetbal, er werd goed verdedigd en aangevallen door ons allen. Dat leidde tot het onder druk zetten van VSCO em hadden een aantal schoten achter elkaar op het doel van VSCO maar toen de bal uiteindelijk voor Frans voeten viel wist die daar wel raad mee, 0-2.

In de korte drinkpauze hoorden we dat het heel goed ging, ga zo door.

Helaas kwam VSCO via een penalty en later door balverlies op het middenveld wel terug op 2-2. Weer rust, wat een spanning. We hadden ook achter kunnen staan want Elim heeft een paar heel goede reddingen gemaakt.
We hoorden dat we goed ons best moesten blijven doen, dan is alles nog mogelijk.

We pakten ons goede spel weer op, een corner van Jens kwam bij de tweede paal op de rug van Frans, 2-3. Goede trap en goed vrij gelopen jongens!
Een speler die we nog even mogen benoemen is Alex, Alex is overal in het veld, is voor niemand bang en pakt veel ballen af. Dat hebben we nodig en we blijven elkaar goed helpen bij het verdedigen en aanvallen.
Een goede pass van Figo langs de lijn naar Jens leidde tot de 2-4, de speler in de rug van Jens werd uitgespeeld met een panna en Jens rond beheerst af in de korte hoek. Keurige goal door goed samenspel.

Het laatste kwart breekt aan. na een goed schot van ons kwam de bal terug het veld in, hij stuitte voor de voeten van Waylon die vanaf 20 meter verwoestend uithaalde. Een streep richting de hoek, 2-5.
Daarna werd het ook 2-6, we stonden goed op het veld, allemaal een mannetje en netjes verdeeld. De keeper van VSCO schoot uit, Frans onderschepte de bal en schoot meteen terug, goal!
VSCO kreeg ook nog steeds kansen, die werden niet benut doordat ze niet koel genoeg voor de goal waren en door goed keeperswerk van Elim.
Uiteindelijk wisten wij nog 2-7 te maken, Figo en Waylon zetten de keeper onder druk, die schiet tegen de jongens aan waarna Waylon de bal in het doel kan schieten.

Een super prestatie tegen een goede tegenstander, daar kan het hele team trots op zijn. Jullie hebben het allemaal ZELF gedaan!