61

Onderweg naar het voetbalveld zijn er nauwelijks mensen op straat te zien. Hier en daar laat iemand zijn hond uit, maar verder is het rustig en donker. De meeste gordijnen zijn nog gesloten en de lichtknopjes zijn vandaag nog niet aangeraakt. Behalve bij de spelers van DSV’61 JO10, zij spelen namelijk om 8.30 uur in Wapenveld en vertrekken om 7.30 uur vanaf De Haere.

Ook onderweg is het nog erg donker en we vragen ons af of het nodig is om met verlichting te spelen, maar als we de bossen uitrijden en het dorp Wapenveld binnenkomen lijkt de dag dan toch begonnen. We mogen ons omkleden onder de tribune en wanneer we de trap aflopen zijn we onder de indruk. ‘Dit lijkt wel een professionele voetbalclub!’

Milan is vandaag afwezig, Job uit de jO9 sluit bij ons aan, nogmaals dank Job!

Job is keeper en we spreken af dat Roan en Job beide een helft keepen en een helft meedoen als speler. Ik verklap vast dat Roan vandaag niet perse als speler op het veld hoeft te staan om een doelpunt te maken…

Vanaf het begin is duidelijk dat WZC een goed team is. Ze lopen goed vrij en spelen makkelijk over. Roan is erg druk als keeper. We komen 2-0 achter, maar maken de aansluitingstreffer. Roan let goed op en komt zijn doel uit als de bal tussen de aanvaller en onze keeper valt, tijd om iets te bedenken is er niet, dus de bal moet hoog en ver naar voren. Deze pegel valt over de keeper van WZC heen in het doel, goal!!

WZC loopt in het tweede en derde kwart uit naar 11-1. Hoewel we veel doelpunten tegen krijgen blijven we met opgeheven hoofd onze stinkende best doen. Zo stopt Job enorm veel ballen en toont hij zich een prima vliegende keep, niet zo’n vliegende keep als op de trapveldjes in de buurt, maar een duik als een professionele keeper die een bal uit de kruising moet houden. Super mooie safe!

Alicia en Dean verdedigen erg goed en weten veel ballen te onderscheppen en over te spelen naar teamgenoten. Roan en Joost spelen als middenvelders en zijn voor –en achterin te vinden. Joost legt met zijn dribbels enorm veel meters af en creëert veel kansen voor ons team. Roan maakt in het laatste kwart onze 2 goal. Roan die 2 keer op het scoreformulier staat, mooi! Voorin maken Julia en Chayenne het opbouwen voor WZC moeilijk en zorgen ze ervoor dat ook WZC vandaag regelmatig moet verdedigen!

Nadat Roan de 13-2 scoort is de wedstrijd afgelopen. Verloren van een goede tegenstander. Niet opgegeven en positief gebleven, op naar volgende week! Thuis om 9.00 uur tegen Epe.

Opname van een penalty uit de penaltyreeks.