JO10 met 3 debutanten tegen SV ’t Harde

61

Denkt u even mee? Het is zaterdagochtend, vorige week was er helaas geen wedstrijd te spelen. Vandaag wel. Het trainingspak ligt opgevouwen klaar om aangetrokken te worden. De gordijnen gaan open, blauwe lucht en zon! Een wedstrijd tegen buurman SV ’t Harde op het programma om 10.00 uur. Kan het mooier? Dat lijkt me niet.

Voor de trainers is er nog een extra lichtpuntje. We spelen vandaag namelijk met 3 (!) debutanten. Een aantal weken geleden heeft u gelezen dat Elena met ons meetraint, vandaag maakt ze haar eerste wedstrijdminuten. Naast Elena zijn inmiddels ook Devin en Jozua aangesloten bij de trainingen, ook voor hen is het vandaag de eerste wedstrijd voor DSV’61 JO10!

Julia is op vakantie en is er dus niet bij. Dat maakt dat we met 9 spelers aantreden.

Eenmaal op het sportpark van ’t Harde gaat het zoals dat werkt op zaterdagochtend. Even kijken bij de andere velden, speelafspraakjes maken, sterke verhalen vertellen, de actualiteiten bespreken, “Ben jij voor Rusland of Oekraïne.” De rest van dit gesprek vertel ik niet.

Nadat we allemaal zijn omgekleed en het veld opgaan zijn de opdrachten duidelijk. Doe je stinkende best en speel sportief. Dat betekent ook dat we elkaar helpen door een mannetje te dekken, vrij te lopen en over te spelen.

We beginnen de wedstrijd overtuigend en we zijn veel op de helft van ’t Harde te vinden. De bal is veel in ons bezit en het lukt ons regelmatig mooie kansen te creëren. “Het zit ons niet mee” ,horen we aan de zijlijn en dat zal vandaag blijken. De bal raakt de paal, gaat net naast of over, de keeper staat in de weg, inderdaad, het zit ons niet mee.

’t Harde komt in het eerste kwart twee keer op onze helft en het wordt nog eens duidelijk, het zit ons vandaag niet mee. 2-0 achter na het eerste kwart.

In het tweede kwart vallen er geen doelpunten, maar zien we het hoogtepunt van de wedstrijd. Weet u nog? Elkaar helpen door vrij te lopen en over te spelen?

We beginnen op onze eigen helft, Elena is aan de bal en speelt de bal strak en laag breed naar Alicia, zij ziet Joost vrij komen voor het doel en ook deze pass is strak, laag en over een serieuze afstand. Helaas lukt het niet om de te scoren, maar dit is schitterend gespeeld!

In het derde kwart maakt Dean al snel de 2-1. Dit blijkt niet genoeg om terug te komen in de wedstrijd. We vergeten even dat we allemaal een mannetje moeten dekken en dat we de bal zo snel mogelijk moeten afpakken in plaats van af te wachten, we komen 5-1 achter.

We bespreken dit kort richting het laatste stuk van de wedstrijd en het is duidelijk dat JO10 nog gelooft in een goed resultaat. ‘Je stinkende best doen’ is niet tegen dovemansoren gericht. Milan maakt 5-2, ’t Harde kort daarna 6-2. We laten ons niet uit het veld slaan en dat is tof om te zien! Milan maakt de 6-3 en ook de 6-4, helaas is de wedstrijd daarna afgelopen. 6-4 verloren, maar een mooie wedstrijd gespeeld.

U kent onze 7 sterren natuurlijk al, maar komt u gerust weer eens kijken nu we 3 nieuwe sterren mogen verwelkomen.

U herkent Elena aan haar alertheid en slimme loopacties, Jozua aan zijn enthousiasme en werklust en Devin aan zijn sterke verdedigende acties en oog voor zijn ploeggenoten.

Volgende week spelen we om 11.30 uur in Heerde tegen SEH, tot dan!