Duels, doelpunten en sportiviteit bezorgen de O10 de overwinning

61

Nunspeet JO10-2 – DSV JO10-1 (2-10)

Afgelopen zaterdag mocht de O10 weer het veld in. Vorige week was er nog verloren van Epe, maar hadden we in het laatste kwart heel goed spel laten zien. Helaas was dit te laat en verloren we, maar was er wat om op door te gaan.

We hadden helaas wel wat afwezigen deze dag. Alicia en Chayenne zaten beide in quarantaine. Dit betekende ook dat Johan in quarantaine zat, waardoor er ook maar 1 trainer was vandaag.
Gelukkig konden we de wedstrijd wel door laten gaan. We kregen Sepp de Jong mee uit de JO11-2. Sepp, heel erg bedankt dat je mee wilde doen!

Voor de wedstrijd spreken we af dat we doorgaan waar we gebleven waren, dus duels aangaan en niet opgeven. Sportiviteit staat altijd voorop bij ons, dus vandaag ook en we hadden er vooral enorm veel zin in.

De wedstrijd was vanaf het begin genieten voor de Doornspijkse zijde. We komen snel op 0-1 door Milan, dankzij een goede uittrap van Roan. Hierna is Nunspeet iets meer aan zet, maar mede dankzij Roan blijven we de 0-1 voorsprong houden. Gelukkig maakt Sepp in het 1e kwart nog de 0-2 en hebben we iets meer lucht.

Het 2e kwart begint het echt te lopen. We laten ons niet aan de kant zetten en er worden veel duels aangegaan. We helpen elkaar om de bal af te pakken en geven veel schouderduwtjes waardoor we de bal kunnen veroveren. Met name Joost, de kleinste van het veld, wint alles. Telkens als Nunspeet denkt er doorheen te zijn, loopt Joost in de weg. Dankzij Milan en Dean komen we op 0-4 en gaan we rusten met deze tussenstand.

In de rust gooien we opstelling om, maar blijft de boodschap hetzelfde, blijven gaan.
Het 3e kwart is een kopie van het 2e kwart. Milan en Sepp zijn de verdedigers en die zorgen ervoor dat er veel ballen naar voren gaan en waar nodig pakken ze de ballen goed af. Julia maakt het de tegenstanders erg lastig en gaat naar alle ballen toe. Dean en Joost hebben het voorin op hun heupen en schudden er de ene na de andere actie uit. We maken er 0-7 van dankzij Dean, Joost en een eigen doelpunt van Nunspeet.

Het 4e kwart begint wat onwennig. Roan is deze wedstrijd eigenlijk niet te passeren en heeft ons met goede reddingen op de been gehouden. Toch lukt het Nunspeet om 2 keer te scoren en de tussenstand op 2-7 te brengen. Worden we zenuwachtig? Nee zeker niet.
Dankzij treffers van Joost, Dean en Milan brengen we de eindstand op 2-10! Wat een voetbalfeest was dit. Onze 2e overwinning van het seizoen en een voorbode voor meer.

De wedstrijd was leuk om te zien, maar van beide kanten ook erg sportief. De spelers beslissen veel zelf en overtredingen lossen ze onderling op.

We willen de mensen thuis bedanken voor hun support en hopen elkaar snel weer te zien! Volgende week moeten we thuis tegen Unicum JO10-5. We hebben er zin in!