DSV verliest meer van zichzelf dan van Oene: 3 – 5

61

In de thuiswedstrijd tegen Oene is DSV ’61 tegen de eerste nederlaag in dit seizoen aangelopen. DSV kwam op voorsprong, zag vervolgens Oene uitlopen naar 1 – 3, maar knokte zich terug naar 3 – 3 . Het bleek vanmiddag niet genoeg voor de zege: Oene liep uit naar 3 – 5.

Is deze uitslag louter de verdienste van een zoveel beter spelend Oene? Nee, bij drie van de vijf tegentreffers was er een DSV-er die onvoldoende ingreep en dat werd afgestraft door Oene.

DSV kwam op voorsprong toen doelman Riphagen een speler in de rug duwde, de penalty werd door Jeffrey Schreurs benut. De voorsprong bleef niet lang op de borden: een te zachte terugspeelbal werd door Oene onderschept en de 1 – 1 was een feit. DSV was even van slag, zeker nadat Oene de leiding nam toen een weliswaar houdbaar schot minimaal van richting werd veranderd: 1 – 2. DSV had tijd nodig om hiervan bij te komen, die werd ze niet gegund: Oene scoorde binnen 5 minuten ook de 1 – 3. In de blessuretijd van de eerste helft bracht Patrick Visser nog de 2 – 3 op het bord, vlak na de pauze kwam ook nog de 3 – 3 tevoorschijn door Stefan Bakker.

De strijd werd toen grimmiger: DSV rook de 4 – 3 en Oene was gefrustreerd door het uit handen geven van de 1 – 3 . DSV drong aan maar speelde niet goed, Oene bleek wel effectief en uiteindelijk resulteerde dat in twee treffers: 3 – 5 als eindstand.

Volgende week speelt DSV in Swifterbant tegen Swift, de aanvang is 15.00 uur!

Uitslagen: Stand linker rijtje:
Hattem – Hulshorst 4 – 1 1. Hatto Heim 4 – 12
HTC – Elspeet 0 – 1 2. Rouveen 4 – 8
Olympia – Hatto Heim 2 – 5 3. VIOS 4 – 7
ESC – BAS 1 – 1 4. Oene 4 – 7
Rouveen – Swift 2 – 2 5. DSV 4 – 7
VIOS – Zw. Boys 6 – 0 6. Elspeet 4 – 7
DSV – Oene 3 – 5 7. Swift 4 – 5