DSV sluit “pechseizoen” af: verliezen na strafschoppen.

61

DSV is er niet in geslaagd de eerste van drie ronden nacompetitie te overleven. Na een spannende wedstrijd en een doelpuntloze verlenging trok Reaal Dronten in de strafschoppenserie aan het langste eind.

DSV begon zeer goed aan de wedstrijd: uit een hoekschop van Martijn Smals in de 4e minuut kopte Martijn Lieferink de 1 – 0 binnen. Misschien was de vreugde daarover te groot: de daaropvolgende aanval van Reaal bracht de 1 – 1 op het scorebord. Toen ook in de eerste 45 minuten de 1 – 2 – wel erg gemakkelijk combinerend door het centrum – en de 1 – 3 op de borden kwam, moest er een aantal bakens verzet worden bij de Doornspijkers. Reaal bleek over uiterst handige jongens voorin te beschikken: vijf kansen waren goed voor drie treffers!

Na de thee een heel ander DSV. Stefan Bakker was al na 30 minuten de vervanger van de geblesseerde Mark Jan Visser en hij bracht meer power op het middenveld. De technische staf had ook verdediger Wilbert van Loo in de kleedkamer achtergelaten en de aanvallende middenvelder Johan Westerink ingebracht.

Mede hierdoor kwam DSV zeer sterk terug: binnen 10 minuten maakte Jeffrey Schreurs uit een strafschop de 2 – 3 en zorgde Stefan Bakker met een leep balletje voor de gelijkmakende derde treffer.

Daarna stak opnieuw de kop op wat DSV meerdere malen dit seizoen trof: wel kansen maar soms gewoon pech met afronden. Net naast, net een voetje ertussen, kortom geen treffers, ook niet in de 30 minuten durende verlenging.

Dat juist de twee uitblinkers Martijn Lieferink(2e) en Mark Versluis(7e) hun strafschop misten was extra vervelend voor hen, maar zij werden door het team prima opgevangen. Reaal Dronten mag door, maar zal nog twee wedstrijden moeten winnen om zich 3e klasser te mogen noemen. DSV heeft tijd nodig om de degradatie te verwerken om volgend seizoen onder leiding van Gert Jan Piksen een goed seizoen te draaien in de 4e klasse.

DSV sluit “pechseizoen” af: verliezen na strafschoppen.
DSV sluit “pechseizoen” af: verliezen na strafschoppen.
DSV sluit “pechseizoen” af: verliezen na strafschoppen.

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten