De O11 laat publiek smullen in vermakelijke derby

61

DSV JO11-1 – ESC JO11-3 (10-4)

Onze 2e wedstrijd van de competitie, ditmaal een echte derby! De vorige wedstrijd waren we goed begonnen met een overwinning op de O11-2, maar vandaag wilden we opnieuw de 3 punten.

Er was deze week hard getraind op het samenwerken als we verdedigen, dit was dan ook ons doel van de wedstrijd. En uiteraard de welbekende sportiviteit en onze stinkende best doen.

Vandaag deden vanuit de JO10 Joost en Job mee. En met de aanwezigheid van Julia hadden we weer even de 3JS in ons midden. Zouden ze net zo zuiver kunnen spelen als dat de band kan zingen?

Het begin van de wedstrijd was gelukkig goed. We speelden mooi over voorin en achterin stonden we goed op te letten. De inzet was goed en bij momenten hielpen we elkaar goed. Met name Milan was erg actief om de bal weer terug te veroveren, top!

Ons eerste doelpunt was ook een voorbeeld van inzet. Julia liet zich niet aan de kant zetten en pakte de bal af van Elburg, om vervolgens voor te geven, waarna Milan de bal binnen schiet!

Helaas lukt het ons niet om de voorsprong vast te houden, want ook ESC geeft niet op en scoort, 1-1!

Roan pakt nog een bal na 1 tegen 1 met de tegenstander en liet ook deze wedstrijd weer zien dat hij niet te passeren is, mooie reddingen en coachen, vet!

Met 1-1 een korte pauze, om vervolgens in het 2e kwart als een raket te starten.

Eerst scoort Joost de 2-1, vervolgens maakt Milan met links de 3-1, Chayenne knalt de 4-1 tegen de touwen, ESC maakt de 5-1 en Milan zorgt voor de 6-1.

Een waar doelpuntenfestijn, maar buiten dat waren er verschillende uitblinkers. Chayenne die op de zijkant tegenstanders continu het bos in stuurde, Joost die de ouderwetse dribbelkoning was en Alicia die telkens op de goede plek stond. Genieten met een grote G.

In de rust lijken we tevreden. Er worden wat wissels toegepast, Roan komt in het veld en Dean gaat keepen in het 3e kwart. Dit kwart is echter niet ons beste kwart. We vergeten dat we juist zo goed speelde door het samen te doen en maken het onszelf erg moeilijk.

De irritatie neemt toe en ESC profiteert 3 keer. Ze brengen de stand op 6-4 en we lijken op weg naar een nederlaag.

Gelukkig zijn we op tijd wakker en weet Milan de 7-4 te scoren, een flink afstandsschot. Ondertussen is Job gaan keepen, en he did a good Job, ook in het veld keek Job goed om zich heen waar hij het team kon helpen.

Met Dean in het veld is ’de Machine’ weer terug. Ballen afpakken en heerlijke voorzetten afleveren. Max speelt als Super Max, vol gas en niet inhouden, alsof hij op Zandvoort aan het racen is.

En aan de hand van de betrokkenheid, snelheid en inzet van Julia, gaan we weer samen spelen. Dit levert nog 3 doelpunten op, Chayenne maakt de 8-4 en 9-4 en Milan scoort de 10-4.

We sluiten de wedstrijd af met een spannende penaltyreeks en hebben de 3 punten in de tas. Zaterdag wacht KCVO JO11-3 op ons, om 9:45 mogen we uit spelen, komt dat zien!