Wie jarig is trakteert..

61

SV ’t Harde 2 – DSV’61 2 (3-MMC – 4)

Afgelopen zaterdag moest het sterrenteam van Doornspijk tegen de buurman uit ’t Harde. Het vertrouwen was groot, met een reeks van 3 wedstrijden ongeslagen, inclusief 3 cleansheets. Ballen vangen voor het 2e doet Thijs überhaupt niet zoveel, doordeweeks mag namelijk hij tijdens de trainingen zijn kunsten vertonen als 3e of 4e keeper bij het eerste. Kleine kanttekening is wel dat wij meestal trainen zonder keeper.

De voorbereidingsweek was goed. We trainden zelfs met keeper, moesten hard aan de bak en als kers op de taart hadden we op donderdag zelfs 13 spelers met de partij. Jan Mulder, met grote glimlach, sloot tussendoor nog aan op de training en zodoende was er een record aan spelers op het veld.

Van ’t Harde wisten we een heleboel. Je wil er niet voetballen, ze zijn meestal niet heel goed maar wel altijd lastig, ze vinden zichzelf wel enorm goed en de gemiddelde scheidsrechter daar pakt zeker een punt of 10 per seizoen.
Binnen deze vereniging was er een verschuiving geweest in de selectie. Het oude 2e was vrijwel helemaal weg. Deze jongens zijn naar andere elftallen gegaan en zodoende was het nieuwe 2e een behoorlijk jong elftal. Niet dat wij zo oud zijn, maar deze wedstrijd wel.
Dit team had een goede voorbereiding gedraaid, maar stond in deze competitie nog op 1 punt en een 11e plek.
Voor ik het vergeet, we willen ’t Harde wel bedanken voor de jeugdleden die de overstap maken van ’t Harde naar DSV.

Voor de wedstrijd was de bespreking wat gestructureerder dan tegen Zwolsche Boys, maar nog wel behoorlijk lang. De boodschap was duidelijk, winnen en zo snel mogelijk weer terug naar het vertrouwde Doornspijk.

De volgende 11 jongens begonnen aan deze derby:
Sjiht op goal.
Erik©, Wimpe, Patrick en Klaas achterin.
Brinkie, Tim en Hennie op het middenveld.
Jan, Nakster en Habs stonden voorin.
Bosse, Bob en Klaas Karzijn waren de wissels.
John, Sven, Gerwin en Chiel waren nog geblesseerd. Chiel leeft overigens nog wel, hij was namelijk supporter dit keer.
Generaal Geert was weer de coach.

De wedstrijd begon prima. We waren wel meer op de helft van ’t Harde en zoeken snel de aanval. Wilbur weet bijna door te breken, maar krijgt een schop van de keeper en we moeten genoegen nemen met een vrije trap. Patrick maakt tussendoor nog een knappe handsbal, maar dit blijft zonder gevolgen. Na een minuut of 20 weten we eindelijk de score te openen. Na een aanval komt de bal in de 16, er wordt wat gefrommeld door Wilbur, die de bal uiteindelijk afgeeft aan Tim en die schuift binnen, 0-1! Een verdiende voorsprong en we gaan op zoek naar meer.
Een cornerbal van ons lijkt te worden weggewerkt, maar door snelle druk van Brink verovert hij zelf de bal en legt klaar voor Wilbert die goed uithaalt in de verre hoek, 0-2! Een mooie voorsprong, maar we willen meer. Vervelend is wel dat Wilbur uitvalt met een blessure, maar William staat al te trappelen om zich te laten zien.
We gaan na de wissel door waar we gebleven waren en krijgen enkele goede mogelijkheden. Helaas gaan deze er niet in en blijft het 0-2. Vlak voor rust mogen we nog een keer een corner nemen. William legt aan en geeft een halfhoge bal bij de 1e paal waar Jesse Klomp staat. Jesse heeft bal naar eigen zeggen met de haren geraakt, maar via de rug van een tegenstander gaat de bal de goal in, 0-3! Een comfortabele voorsprong en ogenschijnlijk niks aan de hand.

In de rust zijn we dan ook zeer tevreden en bespreken we hoe we nog wat beter kunnen gaan spelen. Geen wissels en we gaan de 2e helft in.

De 2e helft begint vrij ontspannen. We hebben de controle en kunnen via de zijkanten veelvuldig aanvallen. Helaas gaat het na een goede 10 minuten goed mis.
Het begint met het verkeerd inschatten van een bal vanaf rechts, vervolgens kan de spits op goal schieten, Thijs pakt de bal in eerste instantie wel, maar laat los en de bal draait richting goal. Thijs lijkt ondertussen snel genoeg te zijn opgekrabbeld en kan de bal op de doellijn pakken. Dit is helaas buiten de rechtsbuiten van ’t Harde gerekend. Die komt met de benen naar voren inglijden en weet Thijs met bal en al de goal in te glijden. Normaliter is dit een overtreding, maar wonderbaarlijk genoeg nu niet. Hiermee komt de stand op 1-3 en lijkt ’t Harde meer energie te krijgen. Behalve de tegengoal moet Thijs het veld verlaten met een schouderblessure. Gert offert zich op en gaat op goal staan.
’t Harde gaat hoge lange ballen spelen en zoekt het geluk. Dit levert ze weinig goede kansen op, maar vervelend is het wel.
Na geschutter op onze linkerkant kan ’t Harde richting goal, geven ze de bal hard voor en is het uiteindelijk Klaas K die de bal in de eigen goal werkt, 2-3. We lijken het niet meer zo goed voor elkaar te hebben als dat we dachten, maar vooralsnog staan we voor.
Niet lang na de tegengoal doet Brinkie een goede tackle op de bal, maar de aanvoerder van ’t Harde is het hier niet mee eens. Hij vergrijpt zich aan Brinkie, veegt hem in het gezicht en het ontbrand even. Een kluw van spelers en trainers van ’t Harde levert uiteindelijk 2 kaarten op.
Niet veel later krijgt ’t Harde een vrije trap aan onze linkerkant. Ze slingeren de bal er in, we zitten mis en de 3-3 kan worden binnengetikt. We geven de voorsprong volledig uit handen en lijken de overwinning te kunnen vergeten.
Dit is buiten de verjaardag van de keeper van ’t Harde gerekend. We leggen de bal op hoop van zegen achter de verdediging en jagen door op de achterhoede van ’t Harde. Ze willen uitverdedigen via de keeper maar die lijkt met zijn hoofd al bij het verjaardagsfeestje te zitten. Hij raakt de bal volledig verkeerd en geeft Rob en daarmee ons een geweldige traktatie van 3 punten. Rob kan de bal namelijk eenvoudig in de goal schieten en het staat weer 3-4!
Na deze goal is het nog even bikkelen, maar sluiten we de wedstrijd uiteindelijk winnend af. We ontsnappen aan een kleine blamage en kunnen met de 3 punten weer naar huis.
In de avonduren maakt Thijs de dag toch nog goed met een snelle hap en weet Hennie 2 keer het net te vinden.

Aankomende zaterdag moeten we thuis tegen VV Hulshorst 2 om 12:15, komt dat zien!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten