Weer puntverlies DSV: 1 – 0 nederlaag tegen Olympia.

61

Het voert te ver om het spel van DSV van de laatste weken als verontrustend te beschouwen, maar enigszins zorgelijk mag je het wel noemen.

In de laatste drie nederlagen – Oene, Hatto Heim en Olympia – kwamen de tegenstanders gemakkelijk aan hun doelpunten. Alle keren waren het persoonlijke fouten of niet resoluut ingrijpen. Als ploeg en als technische staf kun je dan niet tevreden zijn en is er werk aan de winkel, ondanks het feit dat je je moeilijk kunt verdedigen tegen “persoonlijke fouten”. Nou hoeft een tegentreffer niet meteen dodelijk te zijn, maar wanneer je zelf moeite hebt met scoren, is dat vaak wel de praktijk.

Tegen Olympia speelden de oranjehemden ook geen beste wedstrijd. Het was rommelig, weinig goed lopende aanvallen en meerdere passes of aannames die niet goed waren. Onvoldoende ingrijpen van meerdere spelers leidde ook de enige treffer in van Olympia. Eenmaal vlak voor doelman Laurens Dekker was er voor hem geen houden meer aan in de 20e minuut: 1 – 0 .

In de tweede helft kwam er wat meer snelheid in het team, maar kansen leverde dat niet op. De spaarzame mogelijkheden werden gemist of belandden bovenkant lat, 2 x zelfs in de eerste helft. Kortom: DSV maakt een mindere periode door. Daar komen ze bovenop want in aanleg is het team goed voor de top 5. Nu eerst zelfvertrouwen tanken middels goede wedstrijden en overwinningen.

A.s. dinsdagavond 9 november om 19.30 uur is daarvoor de eerste gelegenheid al is de tegenstander op papier een maatje te groot: voor de beker speelt DSV de uitwedstrijd tegen SDC Putten, een hoofdklasser.

Voor de competitie komt DSV pas 20 november weer in actie: 14.30 uur thuis tegen Hulshorst.