Teleurstellend begin DSV: 1-2 tegen Hatto Heim

61

Voor DSV is de competitie 2019 – 2020 enigszins teleurstellend begonnen. Na 90 minuten stond er een 1 – 2 stand op het scorebord waardoor de oranjehemden met lege handen de kleedkamer opzochten. Bovendien verkeerden zij in de wetenschap dat de directe rode kaart van doelman Laurens Dekker hem een schorsing zal opleveren.

In de beginfase gaven de snelle Hatto-Heim aanvallers hun visitekaartjes al af, maar gelukkig hadden ze het vizier nog niet echt op scherp staan. Na een kwartier kwam de DSV-ploeg vaker en beter aan de bal, hoewel de eindpass ook geregeld belandde in Hattemse voeten.Na de pauze wederom een gelijk opgaande strijd maar langzaam maar zeker wist DSV toch een klein overwicht te creëren. Des te mooier dat in die periode Stefan Bakker met een zeer fraaie boogbal zijn ploeg op een 1 – 0 voorsprong zette.

De juichkreten hierover waren nauwelijks verstomd of Hatto Heim stond al weer naast DSV: vrijwel vanaf de aftrap werd hun aanval doeltreffend afgerond.

Lange tijd leek het een remise te worden totdat in de 85e minuut de gevaarlijkste Hattemse aanvaller doelman Dekker passeerde en daarna tegen de grond ging. De scheidsrechter kon niets anders dan een strafschop geven en een kaart al was de kleur daarvan voor veel Doornspijkers teleurstellend.De resterende minuten bleef DSV pompen maar Hatto Heim verzoop niet…en nam de drie punten mee naar Hattem.

Volgende week hoopt trainer Jansen van DSV zowel Martijn Smals als Martijn Lieferink weer (volledig) in te kunnen zetten, om half drie wordt er dan in Biddinghuizen afgetrapt tegen BAS.