Rood-Wit – DSV gelijk aan elkaar

61

De laatste bekerwedstrijd van dit seizoen speelde DSV nabij Putten tegen Rood Wit . Beide ploegen mochten weinig hoop koesteren op de tweede ronde, Terschuurse Boys had daarvoor veruit de beste papieren.

Wellicht daardoor konden beide ploegen vrijuit en aanvallend spelen en dat kwam de wedstrijd zeker ten goede. De ruststand brak aan met een 2 – 1 voorsprong voor Rood Wit. Terwijl DSV nog aan het nagenieten was van de 1 – 0 – een fraaie boogbal van Gerrit Hoekert na een prima assist van Martijn Lieferink – sloeg Rood Wit toe met de gelijkmaker. Nog voor de rust werd er nog een keer door Rood Wit gescoord na een aanval over links. Een voorzet werd vrijwel ongehinderd ingekopt.

Na de rust aanvankelijk een wat beter spelend Rood Wit maar DSV kreeg langzamerhand het initiatief en zeker de laatste 20 minuten waren voor de oranjehemden. Er moest lang gewacht worden op de gelijkmaker, maar toen Arnaud Zwep binnen de 16 gevloerd werd, eiste Wilbur Akster de bal op voor de strafschop. Hij schoot hard en hoog raak: 2 – 2.
Vlak voor tijd nog een balletje van Rood Wit net naast, maar beide ploegen scoorden niet meer.

Zaterdag a.s. de opening van de competitie 2020/2021 met de gemeentelijke derby in en tegen Elburg. Op Mark van Klompenburg en misschien Martijn Smals na heeft het trainersduo Kroes/Bakker de beschikking over een fitte selectie. Heel blijven bij twee trainingen en dan zaterdag eindelijk om het eggie. Op het Burgemeester Bode sportpark wordt er om 14.30 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Van Leeuwen uit Heerde.