Na lange radiostilte tijd voor wat nieuws van het 2e

61
Het is erg lang stil geweest rondom het 2e. Een gebrek aan zin en tijd waren de voornaamste factoren voor onze verslaggever om niets op papier te krijgen.
Maar het is eindelijk weer zo ver, een verslag/update over hoe het met ons als team is gegaan sinds het einde van seizoen 2021/2022,
Het seizoen 2021/2022 zal de boeken ingaan als gedenkwaardig, de vele blessures, de wedstrijdbesprekingen, de verschillende spelers die we hebben meegehad, de 9 gelijke spelen en de 11-0 overwinning op SV ’t Harde zijn de voornaamste dingen die nog lang zullen blijven hangen.
Dit seizoen zal de samenstelling van ons team er anders uit gaan zien. We hebben een andere trainer, Aart Krooneman, 2 nieuwe grensrechters, Gert en Patrick en een aantal extra fitte spelers.
Sven mag eindelijk weer voetballen na 1,5 jaar, Chiel is terug van weggeweest, Rick komt over vanuit de jeugd en Arnoud sloot ook aan het begin aan bij het 2e. Arnoud heeft in tussentijd wel een transfer naar het eerste afgedwongen, dus doordeweeks zal hij niet meer meetrainen. Patrick heeft zich wel volledig bij ons gevoegd.
Al met al hadden we er voornamelijk enorm veel zin in! We spelen dit seizoen in de 2e klasse, wat dankzij de nieuwe opzet van de KNVB zal bestaan uit een najaars en voorjaars competitie. Voor de winterstop zullen we onafgebroken alle wedstrijden spelen, 13 in totaal.
Ons bekertoernooi begon voorspoedig. We wisten 0-5 te winnen van Eerbeekse Boys, reglementaire 3-0 overwinning op SV Otterlo en we stonden er goed voor. Helaas was 1e klasser Hierden 2 te sterk voor ons, we verliezen met 2-4, maar hebben genoeg positieve aanknopingspunten om de competitie in te gaan.
De competitie begon tegen SEH 2, een thuiswedstrijd. Mede dankzij de gemiste kansen van SEH, 2 eigen doelpunten en een sterke 2e helft winnen we 5-0 en staan we bovenaan! Opeens is er plaats voor dromen, worden er rondes gereden door het dorp en staan we beneveld te zingen bij keetje Lokhorst. Een week lang genieten we van onze zeepbel, om vervolgens abrupt en hard op aarde te belanden.
VSCO 2 helpt ons uit onze droom, we verliezen 4-0, uithuilen en op naar de volgende wedstrijd.
Hierden 3 is onze volgende tegenstander. We weten ons goed te presenteren, komen op 1-0 via Gert en lijken op weg te kunnen gaan naar meer.
Maar een rode kaart wegens keepen van Patrick en 3 tegendoelpunten later verliezen we met 1-3, ongelofelijk zuur en onnodig.
Na 6 wedstrijden slaat de balans vooralsnog niet negatief uit. 3 overwinningen, 3 nederlagen, 13 doelpunten gemaakt, 11 tegen. Daarnaast mogen we ook blij zijn met de dingen die goed gaan, waaronder het feit dat we elke zaterdag vanuit onszelf al genoeg spelers hebben en we niet hoeven te lenen bij een ander team. Chiel die nog steeds komt opdagen, Sven die na 1,5 jaar eindelijk weer kan en mag voetballen, steeds meer mooie spelersvrouwen, publiek bij onze wedstrijden en een goede sfeer.
De resultaten zullen wel weer komen, evenals de koude dagen. Maar laten we zorgen dat we in die dagen hartverwarmend met elkaar de dingen doen en als het even kan punten pakken.
We zien elkaar aankomende zaterdag, VV Hattem 2 uit, 11:45 trappen we af!
Volg ons trouwens op instagram, @doornspijk_2. Dan mis je niks van de zaterdagen. Tot snel!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten