Mooie overwinning DSV’61 JO10

61

Vandaag komt WWNA uit Wenum-Wiesel bij ons op bezoek. We zijn niet compleet, Elena en Jozua zijn vandaag afwezig en Milan speelt mee bij JO11. Supporters, goeie zin en een aangename temperatuur zijn wel aanwezig.

Er is deze week lekker getraind en we hopen vandaag door te gaan met betrokken voetballen. Vanaf minuut 1 is duidelijk dat we daar in ieder geval heel hard ons best voor gaan doen. Zo zien we Devin een heleboel ballen afpakken en onderscheppen, super scherp! Misschien helpt de support van oma er wel bij. Joost is overduidelijk in vorm vandaag. Meerdere keren zien we hem ballen uit de lucht aannemen alsof het hem geen moeite kost. De eerste keer dat hij dat doet verstuurt hij er snel een pass naar Max achteraan, Max schiet binnen, 1-0, prachtgoal! Dean en Julia houden het veld in balbezit breed en dat zorgt voor veel ruimte waarin ze elkaar veel weten te vinden, heel tof om te zien. Het is Dean die onze tweede goal maakt. Een echte ‘The Dean Machine’ actie. Bal afpakken op eigen helft, dribbelen, fysieke duels niet schuwen, binnenschieten! Roan speelt ballen soms kort, soms lang, vaak op maat, klasse. Alicia en Chayenne zijn het eerste kwart de wissels, maar laten zich flink horen in de vorm van aanmoedigingen, over betrokken gesproken!

Het tweede kwart weten we de score uit te breiden. Dean maakt de 3-0 na een mooie combinatie met Chayenne. Dean neemt de corner en Chayenne heeft de ruimte om te schieten, waar iedereen een schot verwacht speelt ze de bal direct terug op de doorgelopen Dean, functionele één-twee en binnenschieten voor Dean is een eitje. Opnieuw een mooi doelpunt.
WWNA maakt 3-1, maar het is Alicia die met haar eerste doelpunt van het seizoen de 4-1 maakt! Klasse Alicia! Max maakt voor rust 5-1 en we gaan met een lekker gevoel de rust in.

Na de rust blijven we lekker voetballen, we krijgen best wat mogelijkheden, maar het zit niet mee. Soms even onnauwkeurig, soms iets teveel tijd nodig, soms gewoon net niet, geen doelpunten in het derde kwart.

Aan het begin van het vierde kwart schudt Dean het publiek wakker met zijn derde van de ochtend. De bal komt stuiterend op Dean af, met een mooie wreeftrap knalt hij de bal over de keeper in de kruising. Heerlijk. Ook de 7-1 wordt door Dean gemaakt. WWNA maakt de 7-2, maar het slotakkoord is voor ons. Terwijl de laatste seconden wegtikken is het Devin die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakt! Hij schiet de bal tussen de verdedigers door, de bal verdwijnt laag in de verre hoek, fantastisch!

Deze week was Chayenne jarig en na afloop trakteert ze ons op chips. Die chips smaakt na zo’n overwinning toch net iets lekkerder.

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd van dit seizoen om 9.45 uur in Ugchelen tegen Albatross.