JO9-1 wint derby van ESC JO9-4

61

Vandaag stond de derby tegen Elburg op het programma. Voor de papa´s toch altijd de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

In het ochtendschemer moesten we al verzamelen om naar Elburg te vertrekken. Waylon kwam samen met zijn vader in een dikke Dodge Ram, daar wou iedereen wel in meerijden. Toch lukte het om alle kinderen over de auto´s te verdelen en vertrokken we naar Elburg. Onderweg werd er veel gekletst en de sfeer was goed! Dit kon alleen maar goed gaan vandaag.

Om 8.30 uur blies de spelbegeleider voor het eerst op het fluitje, wij waren compleet vandaag dus stonden er 3 wissels langs de zijlijn.

We begonnen goed aan de wedstrijd, het spel golfde van links naar rechts maar toch wist Elburg als eerste uit te breken en keeper Jordy in de korte hoek te verrassen. 1-0

Niks aan de hand, nu wij weer!

We bleven goed voetballen, iedereen deed goed zijn/haar best en vanuit de kluts viel de bal op het middenveld bij Waylon voor de voeten, hij dacht niet na en haalde uit: 1-1. Onze inzet werd wat minder en Elburg maakte daar gebruik van, na een goede uitbraak scoorden ze de 2-1. Wij bleven wel aanzetten, een schot van Jens werd over getikt door de goede keeper!

Vanuit een spelhervatting was het opnieuw Jens die aan de zijlijn indribbelde, hij schoot de bal met een lastige stuiter onder de duikende keeper door in de lange hoek: 2-2!

Nu lieten we ons niet in slaap sussen en bleven we wakker. Na balverlies van Elburg op het middenveld kreeg Waylon de bal in de voeten. Van grote afstand lepelde hij de bal over de keeper: 2-3.

We waren erg blij met deze voorsprong en vierden dit ook uitbundig. Wel blijven opletten nu hoor!

En dat deden we ook: dichtbij het doel van Elburg kreeg Frans de bal in de voeten, met een keurig schot schoof Frans de bal binnen. 2-4

Inmiddels hadden we ook een keeperswissel gehad en ging Elim keepen en Jordy voetballen.

In de rust hadden we zelf gezegd wat er beter moest en dat we goed moesten blijven aanvallen. Dat deden we ook en Waylon scoorde de 2-5. Brobbey van Ajax heeft gezien vast gezien hoe hij dat deed want diezelfde middag deed hij het na in de wedstrijd tegen Volendam. Bam!

De goals bleven vallen, Figo liet ook zien dat hij mee deed en schoot haast vanaf de middellijn strak onderin het hoekje. 2-6

De 2-7 was het Tessa die indribbelde, een mooi bekeken schot in de lange hoek was onhoudbaar voor de keeper van Elburg. Daarna was het Elburg die wat terug deed, het samen aanvallen ging erg goed bij ons maar we vergaten het samen verdedigen even. Elburg kon met 3 spelers naar de goal en ze wisten eenvoudig te scoren.

De 3-8 was een schot van Waylon in de korte hoek, zoals altijd verwoestend hard. De keeper kon de bal nog bijna tegenhouden maar de sportieve scheidsrechter oordeelde dat de bal over de lijn was geweest.

Figo maakte daarna nog maar eens een actie, vanaf de linkerkant wist hij met zijn linkerbeen de bal in de lange hoek te schieten: 3-9.

Waylon bepaalde de eindstand op 3-10. Net als bij de 2-3 wist hij de keeper weer van grote afstand te passeren. De mooie boogbal ging over de keeper en belandde keurig in het doel.

Na de wedstrijd hebben we Elburg bedankt voor de sportieve wedstrijd. Dit was alweer de laatste wedstrijd van fase 1.
We hebben deze fase 4 wedstrijden gespeeld. 3 gewonnen en 1 verloren en daar mogen we trots op zijn.

Op naar fase 2!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten