JO15-1 bekroont succesvol seizoen met een heerlijk kampioenschap

61

U leest het goed, in Doornspijk zijn er nu echte kampioenen te vinden. Welverdiende kampioenen, die een combinatie van inzet, samenspel en een goede onderlinge band hebben weten te bekronen met een tastbare prijs.

In het najaar werden we nog 4e, maar in het voorjaar werden er 9 wedstrijden gewonnen en slechts 1 verloren. Dit had overigens niet te maken met een gebrek aan voldoende tegenstand, meer dan eens waren het spannende wedstrijden met krappe uitslagen. Alleen vielen de overwinningen gelukkig onze kant op. Het doorzettingsvermogen van het team is daarmee op de proef gesteld, maar dit doet niets af aan het goede voetbal wat meer dan eens op de mat werd gelegd.

Ieders kwaliteiten werden goed benut, waardoor het als een puzzel in elkaar viel en er wekelijks gejuicht kon worden.

Dit seizoen begon voortvarend met 2 overwinningen in de beker, maar werd de laatste wedstrijd verloren, waardoor het bekeravontuur snel ten einde was.

De competitie begon daarentegen zeer goed. De eerste 4 wedstrijden werden dik gewonnen, daarna kwam er wat zand in de motor. In de 5 wedstrijden erna werd er 1 keer gewonnen, 1 keer gelijk en 3 keer verloren. Dit waren uiteindelijk de 3 ploegen die boven ons zijn geëindigd. Gelukkig werden de laatste 2 wedstrijden winnend afgesloten en werd de 1e seizoenshelft afgesloten met een doelsaldo van +43. De winterstop was een welkome afwisseling in het schema van voetballen, voetballen en nog eens voetballen.

Onderling zat de sfeer er over het algemeen goed in. De groep kwam dichter bij elkaar, al besloot Niels wel te stoppen in de winterstop, Renzo was ondertussen naar de O19 vertrokken en Harold was in de herfst in het team erbij gekomen.

Met een groep van 14 werd er begonnen aan de 2e seizoenshelft. Opnieuw werd er succesvol begonnen, echter waren de uitslagen dit keer niet zo ruim, maar lukte het telkens om te winnen. De enige verliespartij was een flinke, 0-5 tegen WSV uit Apeldoorn. Gelukkig lieten zij 2x punten liggen en stonden we er alsnog goed voor. Samen met WSV en Nunspeet raakten we verwikkeld in een titelstrijd, waarbij er wekelijks werd gewonnen, maar Nunspeet en WSV dit ook deden. Op 14 mei moesten we zelf tegen Nunspeet, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen! En deze werd met overtuiging en strijdlust over de streep getrokken, 4-2.
Een week later was het aan ons om het af te maken tegen Hierden, de nummer 11. Het begon wat zenuwachtig, maar uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 1-6, met een doelpunt van Isa. Zij had nog niet gescoord dit seizoen, leuk!

Leuk om te benoemen, Niels was ondertussen weer terug bij de groep, hij mistte ons te veel.

Het was al met al een seizoen waarbij er genoeg te juichen viel. Er werden maar liefst 102 doelpunten gemaakt en we kregen er 37 tegen. Een goede score, waarbij elke speler een korte vermelding verdient.

Keeper Lucas, een keeper die heeft laten zien over goede kwaliteiten te beschikken. Wil daarnaast vooral gezellig kletsen met Isa en Kyan. Altijd positief richting zijn teamgenoten. En gescoord!

Daan, een jong blok beton. Rust, inzicht en overzicht. Mocht vanwege zijn goede spel al met de O19 meedoen, is nog altijd slechts 13 jaar oud.

Patrick, hem krijg je niet gek. Valt niet op, maar loopt overal tussen. Is verbazingwekkend genoeg uit de handen van de scouts gebleven.

Robert L, klinkt als een crimineel, maar doet geen vlieg kwaad. Robert gaat het liefst op avontuur met de bal, maar is vooral goed in de bal afpakken.

Robert R, als hij gaat rennen met de bal houdt niemand hem bij, ook de bal niet. Robert kan machtig hard werken, op en buiten het veld. Genoten!

Robin, de aanvoerder. Als Robin zin heeft kan hij alles. En gelukkig had Robin altijd zin. Robin was de steun en toeverlaat op de linksback.

Isa, de enige dame in het gezelschap. Kan heerlijk dribbelen en kletsen. Isa ziet waar de bal heen moet en heeft dat vaak laten zien. Girlpower verpakt in een kleine dame met een vrolijke lach.

Harold, standaard last van de tenen en knieën. Harold was daarnaast erg belangrijk met doelpunten en acties. Harold speelde net zo makkelijk spelers voorbij als dat hij naar de keet fietst.

Jeroen, multifunctioneel inzetbaar. Speelde over stabiel. Elke bal naar de goede kleur en af en toe een goaltje meegepikt. Jeroen is vooral erg goed.

Niels, stylist van Doornspijk. Niels is een romanticus, hij is verliefd op de bal en heeft de bal graag in zijn voet. Kwam terug om het team te helpen en heeft dit uitstekend gedaan. Klasse Niels!

Bert Jan, laat alles makkelijk lijken. Bert Jan kwam langzaam maar zeker bovendrijven en is met de week beter gaan spelen. Inzicht, overzicht en geboren met balgevoel, 1 keer raken is standaard.

Kyan, sfeermaker en verantwoordelijkheidsgevoel voor de groep en trainer. Kyan is geblesseerd geweest, maar was er altijd bij en kwam fit terug. Heeft als vlagger nog 3 punten weten te pakken.

Bart, atleet zonder zwak been. Bart danst over het veld en was bij vlagen ongrijpbaar. Bart was altijd vrolijk, maar minstens zo gedreven. Wisselde overigens nog even van kapsel dit seizoen.

Damian, niet inhouden en gaan. Damian wisselde goed druk zetten af met lekkere dribbels. Damian was er elke training en verbeterde zichzelf wekelijks. De sterke verhalen waren elke week spektakel.

Jorian, de topscorer. Wist elke wedstrijd te scoren, meer dan eens een hattrick. Jorian kan enorm hard rennen en schieten. Jorian heeft alleen geen linkerbeen, maar die heeft hij ook niet nodig.

Wij als staf zijn trots op jullie. Elke week waren jullie er weer, al ging het niet elke week even vlekkeloos. Jullie hebben er met z’n allen voor gezorgd dat het seizoen zo kon eindigen. Enorme inzet, gezelligheid en waar nodig zochten jullie het gesprek met de trainers op. Grote klasse!

Daarnaast willen we de ouders bedanken voor de support en wanneer nodig de extra handen en kilometers als chauffeur. Zonder jullie was het een lastig verhaal geworden.

Tenslotte willen we de Supportsvereniging bedanken voor de kampioensshirtjes en DSV voor de patat, snacks en het drinken op het sportpark. Bedankt voor jullie bijdrage aan de festiviteiten, hopelijk kunnen we dit vaker doen!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten