61

Het is vandaag de laatste competitiewedstrijd in de 3e fase. Rohda Raalte komt op bezoek.

Vandaag speelt Devin zijn eerste competitiewedstrijd, Jozua en Elena zijn afwezig.

De sfeer in de kleedkamer is goed; bijkletsen, sterke verhalen en heel veel herrie. Precies zoals het hoort.

De wedstrijd begint rustig. Het lukt ons goed om een mannetje te dekken en we proberen over te spelen. Rohda Raalte is een goed team met behendige spelers. Ze weten elkaar makkelijk te vinden en zijn fysiek sterk.

Voor Devin begint de wedstrijd iets minder rustig. Hij is actief en let goed op. Helaas krijgt hij vroeg in de wedstrijd een bal in zijn gezicht. Even wisselen, maar gelukkig kan hij snel daarna weer spelen. Bikkel! We worden regelmatig gevaarlijk, meestal is het Milan die op snelheid een mannetje weet te passeren en het vijandelijk doel onder vuur neemt. Zo ontstaat ook ons eerste doelpunt, een schot dat te hard is om klem te pakken, Joost is alert en schiet de 1-0 binnen! Kort daarna komen we op 2-0 door een doelpunt van Milan. Nog voor het einde van het eerste kwart komt Rohda Raalte op 2-2, het gaat mooi gelijk op.

We bespreken in de korte pauze dat we meer vooruit moeten voetballen, niet te dicht bij ons eigen doel moeten blijven. Daarnaast komen we tot de conclusie dat het handig is om naar de bal toe te gaan als je hem wilt afpakken.

Het tweede kwart is razend spannend. 3-2, 3-3, 4-3, 4-4, 5-4. Milan maakt er twee en Joost prikt er ook weer één binnen. Eén van Milan zijn doelpunten komt voort uit fantastisch verdedigend werk van Julia. Zoals gezegd zijn de tegenstanders sterk, maar Julia laat ons een sterk staaltje doorzetten zien. Één, twee, drie keer is ze de tegenstander te slim en sterk af, een goede pass op Milan en een doelpunt tot gevolg.

Roan is vandaag heerlijk bezig en voorkomt als keeper veel doelpunten. Ook zijn de spelhervattingen vaak goed.

Hierin zijn Alicia en Dean erg belangrijk, want naast ballen afpakken zijn zij ook actief in de opbouw. We proberen vaak kort te spelen vanaf de keeper. De verdedigers gaan breed staan en in het midden is er veel ruimte. In de eerste helft lukte het nog wel om kort te spelen, maar vanaf het derde kwart zet Rohda Raalte ons goed vast en we zijn de bal snel weer kwijt. We lijken onder de indruk en geven de tegenstander veel ruimte. Rohda Raalte loopt uit naar 6-9.

6-9 Achter, een walk-over in het derde kwart, de wedstrijd is gelopen zou je zeggen. Niets is minder waar. In het vierde kwart is het opnieuw Roan die enorm veel ballen stopt. Zoals geschreven zet Rohda Raalte ons goed vast, Roan heeft begrepen dat korte ballen op dit moment niet handig zijn. Het veld wordt erg lang en dit is in ons voordeel met de uittrappen van Roan en de snelheid van Milan. In korte tijd scoort Milan 3 keer, één keer na een assist van Roan. Joost maakt er 10-9 van, nog 2 minuten op de klok. Het veld blijft lang en één van de spelers oppert dat de keepers beter met elkaar kunnen gaan overschieten. Rohda Raalte komt met nog één minuut te spelen op 10-10. We proberen de winnende te maken, maar krijgen het deksel op onze neus, 10-11 in de laatste paar seconden van de wedstrijd. We verliezen nipt van Rohda Raalte, maar zijn trots op de inzet en veerkracht die we hebben getoond. Dat de koppies niet gaan hangen is te zien tijdens het nemen van de penalty’s, veel mooie doelpunten. Zo schiet Chayenne de bal bijvoorbeeld strak in de linkerkruising.

Volgende week zaterdag, 19 maart, spelen we een oefenwedstrijd tegen Hulshorst. Thuis om 9.00 uur, welkom 🙂