Jeugdkeeper Yoran Hofman uitblinker in Kampen bij blamerende nederlaag 2de elftal

61

DOS Kampen 2 – DSV’61 2 2-1 (2-0)

Bij aankomst wilden een aantal spelers liever in het speelgedeelte en in de zandbak voor het hoofdveld de wedstrijd spelen. Misschien gingen de mannen wel met die gedachten het veld op, maar wel zou de gezelligheid van de gezins-openingsdag bij DOS niet gehaald worden.

De ploeg was flink gewijzigd en er waren maar liefst 5 jeugdspelers van de O-19 nodig: 4 voor op de bank plus hun keeper nog eens in de basis onder de lat.
DSV begon wel sterk en kreeg gelijk een paar kansen. De eerste 5 minuten waren we alleen maar op de helft van DOS. De eerste de beste counter was meteen raak omdat onze verdediging op snelheid werd geklopt en de diagonale schuiver van links was onhoudbaar voor Yoran. De daarop volgende 10 minuten hetzelfde beeld. DOS bleef gemakkelijk overeind. DSV speelde veel te traag en koos nauwelijks voor een wisselbal. Natuurlijk hadden er een paar makkelijk in gekund, maar de ballen waren te zacht en te onnauwkeurig om de keeper te verrassen. Alles ging door het midden waar het al zo druk was. Nu bleef Jan eens een keer weg, kwam Arnoud de bal weer vragen.

Er kwamen af en toe uitvallen van DOS maar nu waren Jesse en John alerter.
Toch viel de 2-0 uit een afvallende bal waarbij niet doorgedekt werd op de 16. Het niveau van de wedstrijd zakte nog meer, van samenhang was vrijwel geen sprake. Inspeelballen kwamen net niet op strothoogte aan of waren meters naast de man, juist niet in de ruimte. Het laatste deel van de eerste gingen aanvoerder Erik, Rob en William er al uit. Geen fluit concert voor de trainer, de toeschouwers waren hem al lang gepeerd. Dan maar frisse jeugdspelers, moet hij gedacht hebben en zo beleefden Rick en Justin hun debuut, waarvan de laatste niet eens onverdienstelijk. Mark-jan is inmiddels al een routinier O-19 bij de senioren. Ondertussen waren er nog een paar geweldige acties van die “Drommelse” Yoran, die zich steeds meer onderscheidde en het 2de nog in de race hield.

Na de rust was het beeld wel even anders. Er werd agressiever gespeeld en de tegenstander werd niet veel ruimte gegund. DSV speelde meer vooruit. Natuurlijk leverde dat gevaar in de rug op van DOS, maar wij hadden Yoran altijd nog. Die kreeg veel meer te doen dan in de 1ste helft. Hij kweet zich uitstekend van zijn taak en won zelfs 1 tegen 1 op volle snelheid, daar waar scheids in eerste instantie liet doorspelen. DSV liet na een kwartier het initiatief weer wat lopen. Gescoord was er nog niet, wel meer kansen en het ging vaker over de vleugels. De voorzetten waren niet top en de doelbezetting matig, net als passes. We keken teveel naar de bal en stonden bij balwisseling nog steeds te vaak onvoldoende. Het haperde nog op rechtsachter, waardoor William weer terug en ook Erik. Na een uur was Tim uit voorzorg weggehaald. Wel was DSV weer de bepalende ploeg.

Met nog een minuut of 20 te gaan scoorde Jan de 2-1. De diagonale bal ging er prima in, nadat de bal werd voorgelegd door Rob. De voorzet werd moeizaam binnengehouden en weer ingebracht door Jesse, de uiteindelijk afvallende bal werd opgepikt door Jan en verzilverd in de verre hoek. Ondanks het nogmaals aanzetten van DSV en het inbrengen van Aart, de nieuwe “Bomber” in de spits, lukte het niet om DOS Kampen nog verder te bedreigen. Daarvoor was alles te onnauwkeurig en nu ook te haastig en onrustig.

Zo verloor het 2de ook zijn derde bekerwedstrijd, volgens de trainer ook terecht. Na een tweede koude douche in de kleedkamer kwamen de mannen weer wat bij zinnen. De conclusie was dat er niks was gewonnen, dat er nauwelijks van een vaste groep sprake was geweest, geen automatisme en dergelijke, spelers die elkaar niet kennen. Maar toch was er het gevoel dat we ook zeker niet een wedstrijd hadden hoeven te verliezen. Drie keer winnen had zo ook gekund, misschien alleen gelijk tegen Unicum.

In ieder geval zat de moed er wel weer in. De trainer, die dat spelerscitaat na de wedstrijd had aangehaald in de kleedkamer, was daarentegen nog niet aan zulke opluchting toe, maar die ging dan ook niet naar het feest ter afsluiting van de voorbereiding. Wel een leuk keepertje gezien, riep hij nog na.

Volgende week start de competitie met een uitwedstrijd uit tegen Heerde 2.

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten