Is het lek boven bij het 2e?

61

DSV 2 – WZC 2 (1-0)

Man, wat was het toch zware tijd om betrokken te zijn bij DSV 2. Er werd veelal verloren, de doelpunten gaven we meer dan eens cadeau en de kracht van samen leek verleden tijd.

Toch lijkt er sprake van een kleine wederopstanding. Het is weliswaar niet sprankelend en we zijn nog geen dominante ploeg, maar er is weer sprake van een goede organisatie en we weten weer wat winnen is.

Na het gelijke spel tegen Batavia weten we Oene 2 te verslaan met 2-0, doelpunten van Rob en William. Het doelpunt van Rob was overigens wonderschoon, hij heeft voorlopig het mooiste doelpunt van het seizoen in handen. Metertje of 20, vast in de verre bovenhoek.
Deze wedstrijd werd nog spannend met 2 rode kaarten voor Chiel en Justin, maar het mocht de pret niet drukken.
De week erna weinig weggegeven, een prima 2e helft, maar geen doelpunten gemaakt, wel een goaltje tegen. 1-0 verlies van FC Horst. Leuk om wel even te vermelden, Thijs had eindelijk weer gekeept na lang blessureleed, dit deed hij niet onverdienstelijk.

Op moment van schrijven zijn we net klaar met onze wedstrijd tegen WZC 2, de nummer 2 van de competitie. Ze hebben pas 1 keer verloren, van Batavia, 2 keer gelijk en 6 keer gewonnen. Wij hebben ook zulke cijfers, alleen dan net een beetje anders. 2 winst, 1 gelijk en 6 verlies.

Vooraf missen we wat spelers vanwege blessures of andere redenen, maar weten we wel een voltallige selectie op de been te brengen. Rik uit het 4e, Daan en Pieter uit de O17 kunnen gelukkig aansluiten en zodoende hebben we toch 15 spelers.

Opstelling is als volgt:
Denno op goal.
Keetje, Johndel ©, Rik en Klaas achterin.
Bob, Jan en Hennie op het middenveld.
Bosse, Habs en Justin staan voorin.
Patrick, Daan, Pieter en Brink zitten op de bank. Brink heeft de diarreeremmers in de sokken zitten, voor het geval dat.
Erik, Chiel, Sven, Tim, Thijs en Gerwin zijn afwezig.
Aart en Hans zijn de technische staf, Eloïse is de medische staf en Aartje heeft de vlag in handen.

Om 20:00 trappen we af en kunnen we beginnen. Lichte wedstrijdspanning, WZC combineert er vrolijk op los in het midden, maar verder dan dat komen ze niet.
Ondanks dat John liever niet in de avonden voetbalt, neemt hij dit keer wel zijn werk mee naar het veld. Een vlugge muur werd gemetseld voor de wedstrijd en WZC kwam er niet meer doorheen. We weten af en toe onder de druk vandaan te spelen en proberen elkaar meer te zoeken i.p.v. lange pegels naar voren. Lange ballen gebruiken we overigens wel, maar er zit wel degelijk progressie in. De keren dat we op de helft van WZC komen, krijgen ook wij weinig mogelijkheden. Misschien hebben de metselaars zich allemaal verzameld op deze avond, wie zal het zeggen, de muren waren goed stevig gemetseld.
Het is blijkbaar wel zo dat wanneer je 2e staat, je mate van sportiviteit ook zwaar beneden alle peil komt. We spelen enkele keren de bal keurig uit bij een blessure, waarna WZC de bal de hoek in terugspeelt en gelijk druk gaat zetten.
De 1e helft gebeurt er verder weinig spectaculairs en blijft het 0-0.

In de rust een wissel, Hennie verlaat het veld en Brink gaat op zijn plek spelen. Verder lekker zo doorgaan en hopen op een kansje.

De 2e helft gebeurt er wat meer. Het blijft qua kansen wat mager, maar we krijgen wel een penalty. Justin loopt door richting de keeper, de keeper trapt na en krijgt rood. Dit alles gebeurde in de zestien, wat betekent dat we een penalty krijgen. Gert gaat achter de bal staan, de keeper wijst naar de rechterhoek, Gert schiet hem daar ook en hij scoort, 1-0!
Na dit moment wordt het wat onvriendelijker, zijn er wat donkergele momenten aan beide kanten en heeft de scheidsrechter het erg druk.
Er wordt hier en daar nog flink gezeurd op de scheidsrechter, er worden wat nare dingen gezegd tegen Aartje, maar we houden uiteindelijk zonder problemen stand.

3 fantastische punten in de tas, opnieuw een ploeg uit het linker-rijtje verslagen en gegaan als een Renault Clio.

Op 3 december spelen we uit tegen Elspeet 2, 14:30 uit in Elspeet. We hebben er zin in, komt u ook?!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten