Het was weer genieten bij DSV’61 2

61

Wat een jaar was het, 2021. Het jaar waarin er meer niet dan wel gevoetbald werd door ons mooie 2e elftal. En omdat dit een erg rustig jaar was, verdienen we als 2e elftal wat extra aandacht.

2021 begon eigenlijk vrij rustig, langere tijd was er niks te doen. Totdat we weer los mochten in april dit jaar. Er mocht worden getraind. En wat zag iedereen er fit en gedreven uit. De opkomst was groots en er leek sprake van een gemotiveerde selectie. Helaas duurde dit niet al te lang en begonnen er steeds meer af te haken. En waar denken we aan bij afhaken? Inderdaad, Thomas. In 2 seizoenen tijd is Thomas inmiddels 3x gestopt en 4x weer begonnen bij de club. Inmiddels zit hij weer in de O19, al wilde hij ook wel dolgraag in de selectie spelen. Uiteindelijk gaat dat lastig als je een chronische blessure in je karakter hebt. Buiten het veld was Thomas wat standvastiger, getuige van zijn vriendin. Hopelijk maak je haar niet zo in de war als dat je ons maakt.

Het seizoen 21/22 is tot nog toe een beetje kleurloos. De opkomst op trainen is soms mager, regelmatig hebben we geen keeper en bijna wekelijks is het weer even spannend hoeveel en welke spelers we mee krijgen. Tot nu toe hebben we het bijna elke week voor elkaar gekregen om met genoeg man op pad te gaan, hoewel de wedstrijd tegen Nunspeet 3 het ultieme dieptepunt was. Uit een groep van ongeveer 70 overige senioren, was er slechts 1 iemand beschikbaar. Het was Johan uit het 5e. Johan is 30+ en maakte zijn debuut in de selectie. Dit deed hij niet onverdienstelijk. Probleem was alleen wel dat we uit nood met Gerwin en Wilger als wissels niet echt veel ruimte hadden voor blessures. Arnoud raakte na 25 minuten geblesseerd en was het helaas noodzakelijk om de wissels te gebruiken. Een troosteloze 0-0 was de eindstand.
De beker zijn we niet doorgekomen. 3x konden we met een nederlaag het veld af, wat onvoldoende was voor de volgende ronde.
De 1e competitiewedstrijd tegen Heerde zullen we voorlopig niet vergeten. Arbitrale dwalingen, een schandalige penalty, 2 rode kaarten en een opstootje zijn een korte samenvatting van de wedstrijd. Competitiewedstrijd 2 was tegen ESC, met een heerlijke 5-0 zege, een uitschieter qua doelpunten. De 3e wedstrijd tegen Nunspeet eindigt troosteloos in 0-0. De wedstrijd erna tegen Zwolsche Boys sloten we winnend af, met 2 goals van ons Nak. De 5e wedstrijd tegen ’t Harde was de 1e helft zorgeloos en stonden we 0-3 voor bij rust. De 2e helft was totaal anders. ’t Harde komt terug tot 3-3 en er vallen 2 rode kaarten tijdens een verhit moment. Rob kroont zich tot matchwinner en schiet de winnende goal in de touwen. Een week later spelen we gelijk tegen Hulshorst, 1-1. Het kalenderjaar sluiten we 27 november af met een 2-6 nederlaag tegen ZAC.
Wisselende resultaten zoals te lezen valt. Niet al te veel doelpunten, maar genoeg kansen. Voor de 2e seizoenshelft zal dit anders moeten.
Aan de sfeer kan het niet liggen. Dat is de kracht van het team, van creativiteit hoeven we het niet te hebben. Iedereen doet zijn taak en we kennen elkaars beperkingen. En als de kantine sluit, of als er geen voetbal is, zijn we te vinden in het plaatselijke café. Hier heeft Klaas-Jan het record hamburger eten in handen.
Maar wie zijn we nou eigenlijk en wie begeleidt ons?

De trainer van seizoen 20/21, Henk Berenschot had aangegeven te stoppen. We hebben niet genoeg doodschoppen uitgedeeld aan concurrentie in de selectie, al kunnen we dat in het geval van Henk ook verkeerd verstaan hebben. Gert Frens nam na 12 jaar afscheid bij de club en koos voor o.a. meer tijd voor thuis. Hij heeft een afscheid gehad van ons en we willen niets dan dank uitspreken voor zijn inbreng in de selectie.
Eindstand was wel dat we zonder enige vorm van begeleiding het seizoen 21/22 zouden starten. Totdat het augustus was. Geert van Rijbroek werd uit de hoge hoed getoverd en dit was de nieuwe trainer. Al snel bleek hij erg fanatiek en vooral enorm fan van het spelletje. Geert heeft een leuk familieweekend als er niemand in de buurt is en hij rustig de Poolse 3e divisie kan kijken. Deze passie heeft hij ook over weten te brengen op de groep. De grote groep spelers van het 2e. Met name tijdens de trainingsavonden is het smullen. 12 spelers op de training is een uitzondering.
Misschien geeft de lockdown extra rust en kunnen we bij een eventuele herstart 12 man als standaard hanteren, maar elke week was het ploeteren met vaak 8 man.
Voor ik het vergeet, onze vlagger tijdens de thuiswedstrijden is Aartje Mulder. Aartje is een goede grensrechter en pakt af en toe op correcte wijze punten voor de ploeg.

De selectie kreeg ook een flinke make-over. Wilbert verdiende een overstap naar het 1e elftal. Het is natuurlijk goed voor je lichaam om rechtop te lopen, maar sinds Wilbert in het 1e zit, loopt hij continu gebukt rond. En dan wel zodanig gebukt dat het duidelijk is dat de billen ingevet zijn en klaar voor gebruik. Voor Wilbert waren speelminuten altijd belangrijker dan status, maar schijnbaar is ieders ziel te koop.
Mark kwam terug van het 1e. Hij had zich laten zien maar moest het ontgelden in de strijd op de linkerflank. Over de concurrentie valt te twisten, feit is dat Mark terug is op het oude nest. En hij geniet met volle teugen van het goede spel bij het 2e. In het veld is Mark stabiel, buiten het veld mag Mark graag de lijnen uitzetten in de kantine, kroeg en heel af en toe tijdens een tussenstop in de berm. Al is dat al weer enige tijd geleden.
Gerwin is terug en hoe. Geblesseerd en eigenlijk niet aanwezig. Dit heeft dan als goede reden dat hij werkt doordeweeks en dus weinig mogelijkheden heeft, maar jammer is het wel. We missen je tovertrucjes met aansluitend balverlies.
Jesse B speelt dit seizoen voor het eerst bij ons. Hij heeft de mooiste vriendin van het team en alles lopenede. Volwassen worden was de boodschap vanuit het 1e. En dat lijkt te lukken. We zijn trots op je Jesse, je hebt nog te weinig domme dingen gedaan om hier wat te schrijven over je. Gewoon genieten van de sfeer en het heerlijke voetbal.
Tim is ook weer terug in het 2e. Tim had een hersenschudding opgelopen tegen Zwolsche Boys en moest voortijdig het seizoen pauzeren. Jammer Tim, hopelijk kom je snel weer terug. Tim doet nooit domme dingen, dat is wel jammer. Hij heeft nu ook een vriendin, wat het spektakel in iemands leven vaak vermindert. En ja, dit kan geschreven zijn vanuit persoonlijke ervaringen.
Wilbur is officieel aangesloten bij het team. Hij voelt de waardering en dit heeft hij nodig. Met waardering loopt hij het vuur uit de sloffen en is hij onvermoeibaar. Hij is zo onvermoeibaar dat hij niet om 3 uur ’s nachts naar huis gaat, maar dan op zoek gaat naar plekken waar hij nog effe kan buurten. Mocht je dus in de gelegenheid zijn om op nachtelijke tijdstippen een klein pilsje te doen met hem, laat het weten. https://www.youtube.com/watch?v=UMSPLAdcRv4&t=120s, een kleine POV wanneer Wilbur voor je deur staat om 4 uur ’s nachts.
Wilger is gestopt in het 2e. De verantwoordelijkheid van trouwe bankzitter begon toch te drukken op het spelplezier en hij heeft besloten in het 5e te gaan spelen. Wilger heeft zich nog een enkele keer laten zien als wissel, maar het was vaak tranen met tuiten. Behalve tegen Heerde, toen zat hij er spits bij en maakte hij de gelijkmaker. Wilger bracht wel sfeer, maar daar bleef het helaas bij.
Tot zover de transfers binnen het 2e. Er bleef ook een handje vol vaste spelers in het 2e. De harde kern, de echte mannen, de spelers waar niemand warm voor loopt. Deze kern is wel goed voor de kantine en de trainingsopkomst, maar veel meer kunnen ze niet.
De aanvoerder van het 2e is al voor te lange tijd Erik. Ooit gekozen vanwege gebrek aan beter en dat is in al die jaren niet anders geworden. Kunnen we Erik overigens niet kwalijk nemen. Erik blinkt niet uit, daarom praat Erik veel, vaak en lukraak. Erik, let vooral op jezelf, dan doen wij dat ook. Kortom, Erik is een speler die vooral uitblinkt in de taken die passen bij een aanvoerder als het gaat om het regelen van zaken. Dat doet hij overigens erg goed.
Vanaf Erik is het makkelijk overgaan naar Rob. Ons Bob is misschien wel de langzaamste speler van Doornspijk. Traag met rennen, traag aan de bal en traag met het omschakelen. Bob is dit seizoen wel relatief fit. Dit heeft vooral te maken met voorgaande seizoen waarin Rob absoluut niet fit was.
De 3e speler uit de kern is John. John heeft altijd ergens donders last van. De rug, de lies, de drank of een jongedame. Aanhalen is niet verboden. Dit seizoen is John een stabiele factor op de back, als hij nergens last van heeft. Dan metselt hij de buitenspeler in de broekzak en is het weer rustig spelen voor Johndel.
Onze trouwe sluitpost is Thijs. Jarenlang geroemd om zijn bekende Thijs momenten, maar eigenlijk keept hij al seizoenen lang stabiel, beetje nonchalant en hij heeft alles gezien. De concurrentie in de selectie is moordend voor Thijs, gezien de wedstrijd DSV 1 – Oene 1. Thijs heeft als keeper dit seizoen nog geen competitiewedstrijd verloren.
William is dit seizoen op dreef. Hij houdt minder z’n benen in voor de tegenstander en maakt nog steeds typische William-goals. Leuk weetje, William is de eerste speler van dit 2e die gaat trouwen, laten we hopen dat dit geen nageslacht oplevert.
Gert Hop heeft een leuke actie, is ook wel een beetje dreigend, maar elke korrel die in de weg ligt kan voor Gert een flinke blessure betekenen. Gert heeft gelukkig wel extra vet op de botten sinds hij aan het sporten is geslagen. Laten we hopen dat hij nu ook de kar kan gaan trekken in de voorhoede.
Sven is al lange tijd geblesseerd. Hij is tijdens het blinde rennen zo hard door de hekken gerend dat hij nu al een flinke tijd uit de running is. Hij mag gelukkig onder het mes en hoopt daarna weer snel aan de slag te kunnen. Sven is er wel elke week bij.
Klaas-Jan is een speler waarvan niemand echt weet wat hij eigenlijk aan het doen is en wat hij voor kwaliteiten heeft. Dat weet Klaas zelf ook niet. Soms is het wat, maar dit seizoen is het vooral heel slecht. Waar hij eerst tegenstanders wilde slopen, doet hij dat nu met de mensen in zijn werk.
Jesse K is een man met 2 gezichten. Doordeweeks rustig tapijten aan het bestellen, op zaterdag strijdend voor de meters. Ongepolijst en agressief spelend is kenmerkend voor Hennie. Jesse kan hard werken, heel veel drinken en deze kerst ook genieten aan het kerstdiner bij de familie van Wilbert.

Met deze spelers zouden we het moeten redden, maar zoals al te lezen valt, lukt dat niet. Blessures doen de selectie de das om en zodoende hebben we al van verschillende teams moeten lenen. Voor de statistieken:
– We hebben 5 verschillende personen op goal gehad. 1 daarvan was Gert, toen Thijs geblesseerd uitviel.
– We hebben 6 spelers van de JO19-1 gebruikt.
– We hebben 5 spelers van het 1e gebruikt.
– We hebben 5 spelers van het 3e gebruikt.
– We hebben 1 speler van het 5e gebruikt. Dit was direct het debuut in het 2e voor Johan Smit.

2022 kijken we met vertrouwen tegemoet. Met goede hoop op lekker veel potjes spelen en genieten van het mooie voetbalspel.
Voor 1 iemand zou het fijn zijn als 2022 een beter jaar wordt. Jan, we denken aan je als je weer eens 35 minuten warm mag lopen. De deur staat altijd open voor je.
De deur staat ook altijd open voor Chiel, kom weer eens langs, als je het sportpark nog weet te vinden.

Laten we hopen dat we alle supporters weer snel welkom zijn op het sportpark. Dan doen wij ons best om er een fantastische 2e seizoenshelft van te maken.

Namens de selectie van DSV’61 2, wensen wij u een goed uiteinde van het nieuwe jaar en een sportief en gezegend 2022!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten