Het 2e heeft wat debutanten, maar geen punten

61

SV Lelystad’67 2 – DSV’61 2 (2-0)

Dinsdagavond 7 september was het hoofdveld van SV Lelystad het decor van de 1e wedstrijd van DSV 2 sinds oktober 2020. Deze wedstrijd had eigenlijk afgelopen zaterdag al gespeeld moeten worden, maar toen had Lelystad er niet voldoende en wij ook niet. Vandaar dat de wedstrijd doordeweeks werd ingehaald.

Na een lange periode zonder enige wedstrijd voor het 2e was het vandaag afwachten hoe het zou gaan. Niet alle spelers hadden voor zichzelf getraind waardoor sommige spelers er in omvang op vooruit waren gegaan. De grootte van de selectie nam daarentegen in omvang af. Het is nog even behelpen, maar gelukkig stonden er deze avond 14 spelers op het wedstrijdformulier. Onder deze 14 spelers hadden we 2 debutanten. De andere debutant is onze nieuwe trainer.
Mark Jan Visser en Jan Mulder speelden hun eerste minuten voor het 2e. En zoals hierboven al gezegd, hebben we een nieuwe trainer die ons voor het eerst mocht coachen. Zijn naam is Geert van Rijbroek, 70 jaar en in zijn vrije tijd is hij boswachter in de Oostvaardersplassen. Dus voor alle activisten, in de winter niet bijvoeren. We willen graag een opgewekte trainer.

Over Lelystad 2 wisten we weinig. Ze spelen dit seizoen 2e klasse maar daar blijft het bij. In de jeugd hebben we meerdere keren tegen Lelystad gespeeld. Dit was wel vaak een 3e of 4e team. Meestal wisten we dan te winnen, maar dat zegt voor nu niet veel.
Geert had ons voor de wedstrijd al wat literatuur opgestuurd met hoe we kunnen spelen. Lang verhaal kort, pressing, maar dan op verschillende manieren. Erik is dit seizoen de aanvoerder en verder was het vooral lekker voetballen. Ook nog eens op echt gras. De scheidsrechter had rekening gehouden met onze fysieke gesteldheid. We mochten onbeperkt wisselen en hebben daar ook veel gebruik van gemaakt.

De opstelling was als volgt:
Sjiht op goal.
Johndel, Chuck, Klaas en Erik© achterin.
Bob, Tim en Hennie op het middenveld.
Bosse, Willoe en Habs stonden voorin.
Jan, Mark Jan en Jesse Brink begonnen als wissel.
Geert was trainer. Mark Jan begon als vlagger.

Om iets over 8 werd er afgetrapt en waren we los. Lelystad had het balbezit en wij waren vooral aan het verdedigen. Af en toe probeerden we er uit te komen, maar het leverde weinig succes op. Organisatorisch stonden we goed en wisten we Lelystad goed van de goal weg te houden. Ze beschikten over wat handige spelers, maar het bleef vooral bij acties tot de 16, waarna er kordaat door ons werd ingegrepen. De 1e helft was even spectaculair als onze conditie. In de 1e helft wisselden we Wilger en Rob wel voor Jan en Jesse Brink.

De rust is duidelijk. We proberen een strijdplan te bedenken om de 2e helft wat meer kansen te krijgen en Lelystad van onze goal weg te houden. Mark Jan komt er in voor Jesse v K.

Dit strijdplan lijkt enigszins te slagen. De eerste 25 minuten lukt het ons om goed staande te blijven en heeft Thijs nog weinig te doen gehad. Dit blijft helaas niet zo. Lelystad weet ons verder terug te dringen en we krijgen het lastiger. De druk van Lelystad wordt groter en we komen er bijna niet onderuit. Toch lukt het Lelystad nog niet om te scoren. De lat en een wereldredding van Thijs zorgen ervoor dat het 0-0 blijft. Het kraakt en het piept, maar we blijven staan.

Tot aan de blessuretijd. We krijgen de bal niet weg en de rechtsbuiten weet een Ziyech voorzet richting 2e paal te geven. Het lukt niet ons niet om de bal weg te koppen, in tegenstelling tot de tegenstander bij de 2e paal. De bal wordt keurig in de verre hoek gekopt en Thijs is verslagen. We proberen vanaf de aftrap nog te forceren, maar leiden balverlies en worden met snel aanvalswerk uit elkaar gespeeld. Dit levert de 2-0 op en we verliezen de eerste wedstrijd. Ondanks de nederlaag zijn er voldoende aanknopingspunten om op verder te gaan.

De blik moet vooruit naar zaterdag. Opnieuw tegen een ploeg uit Lelystad, dit keer Unicum 2.

Om 12:15 op ons eigen sportpark.