Het 2e heeft de wind mee in Zwolle

61

VV Berkum 5 – DSV’61 2 (1-5)

Vandaag was een mooie dag, de eerste wedstrijd sinds 27 november 2021. Vanaf toen hebben we als team geen wedstrijd meer samen gespeeld. Er werden wel meerdere interlands gespeeld bij de andere seniorenteams, maar gezamenlijk een potje voetballen was wel even geleden. Tussendoor kreeg een groot gedeelte van het team tegelijk corona, maar gelukkig zonder verdere schade.

Dat het onze 1e gezamenlijke wedstrijd was sinds november was te merken in de voorbereiding. De corveeploeg was namelijk vergeten de kledingtas klaar te zetten en zodoende stonden we in Zwolle zonder wedstrijdkleding. Gelukkig hebben we sinds de winterstop een leider die zo behulpzaam was om de kleding op te halen, waardoor we rond 14:30 konden starten.

Berkum is de trotse koploper en heeft een imposante reeks neergezet in de competitie. Hun laatste nederlaag was tegen ZAC op 2 oktober. Vervolgens hadden ze 6 keer op rij gewonnen en slechts 1 doelpunt tegen gekregen. Wij hebben niet zulke overtuigende cijfers op de mat kunnen leggen, maar een andere statistiek is wel in ons voordeel. Geert weet ons namelijk te vertellen dat de laatste weken van de competitie er elke keer een andere koploper is geweest. Aan ons de taak om dit keer de koploper van de 1e plek te stoten.

Berkum had er vorige week wel vrij duidelijk met 9-0 gewonnen van Heerde, maar alles wat er toen gescoord is, kan vandaag niet meer gescoord worden.

Na de warming up moest er snel worden aangekleed, dit ging in een recordtijd. De aftrap was uiteindelijk 14:36.

We begonnen in de volgende opstelling:

Denno op goal.

Erik©, Riezeboem, Johndel en Patrick achterin.

Brink, Hennie en Mark v K op het middenveld.

Bosse, Nakster en Habs voorin.

Klaas, Puma, Bob en Wilco waren de wissels.

Geert was onze coach, Hans de leider en Eloïse de verzorgster. Eloïse is sinds de winterstop onze vast verzorgster.

De afwezigheidslijst was noemenswaardig:

Sven is nog steeds geblesseerd, maar inmiddels wel geopereerd.

Mark V moest met het 1e mee en heeft daar 85 minuten geschitterd.

Tim had corona en moest deze wedstrijd helaas voorbij laten gaan.

Thijs had een auto-ongeluk gehad en moet tijdelijk toekijken. Hij was overigens wel met de auto naar Zwolle gekomen om te kijken.

Chiel is nog geblesseerd, of verdwenen.

De aftrap ging soepel en we waren los. De wedstrijd begon niet heel voortvarend. In het eerste half uur had het al 3-0 voor Berkum kunnen staan, ware het niet dat Berkum er op knappe wijze in slaagde om 3 100% kansen om zeep te helpen. Het hielp ook mee dat de naweeën van Eunice hun werk deden en de bal wegwaaide op het juiste moment. Lichte irritatie bij Berkum en 0-0.

Na een half uur kunnen we een counter opzetten en kan Wilbur de bal voorgeven. Gert loopt zijn tegenstander goed in de weg en Patrick is van achteruit meegekomen om de bal keurig in te schieten, 0-1!

Niet veel later kunnen we opnieuw de tegenaanval inzetten en kan Mark de rebound binnenschieten, 0-2! De schutter is niet meer bekend bij de verslaggever, maar dat maakt het doelpunt niet minder lekker. Berkum is duidelijk van slag en uit dat op wat fysieke wijze. De frustratie voert de boventoon en ze spelen ons in de kaart. Er wordt door Berkum nog gesuggereerd dat we op zondag weer biechten in

de kerk. We hebben op zondag niet gebiecht, we hebben voor jullie wel gevraagd of er innerlijke rust mag zijn bij een achterstand. We halen gelukkig schadevrij de rust en kunnen aan de thee met de voorsprong.

In de rust maant Geert ons tot kalmte. Hij heeft geen zin in onnodige opstootjes en spreekt hier en daar spelers aan om het hoofd erbij te houden. Verder moeten we vooral blijven werken en genieten. We wisselen wel, Mark gaat eruit en Rob komt op zijn plek te spelen.

De 2e helft zal niet de boeken ingaan als de helft van het mooie voetbal. Wel van de goede organisatie en Berkum dat met crossballen probeerde de opening te zoeken. Helaas voor ons houden we niet de 0 vandaag. Berkum slingert na een uur een vrije trap in de zestien, deze leggen ze terug en schieten ze binnen, 1-2..

Gelukkig raken we niet van slag en blijven we de juiste energie geven. Dit levert uiteindelijk de 1-3 op. Wilbur zet goed druk op de rechtsback en kan vervolgens de bal voorgeven. De bal beland via wat benen bij Gert die in 2 instanties kan binnenschieten. Berkum is ook 1 op 1 gaan spelen en hier maken wij, of in dit geval Dennis, goed gebruik van. Dennis kan na een vangbal Wilbur met een keurige lange trap richting goal sturen. Wilbur legt de keeper en verdediging in de luren en rondt keurig af met links, 1-4!

De directe tegenstander van Wilbur wordt 10 minuten voor tijd uit zijn lijden verlost met de wissel van Wilbur. Gerwin komt op zijn plek spelen.

Berkum verspeelt aan het einde de bal simpel en Gerwin kan de klutsbal afpakken van de verdediger. Hij houdt overzicht en legt af op William die binnenschiet, 1-5!

Wat een uitslag. Het wordt bijna 1-6, ware het niet dat de omhaal van Klaas 30 meter overging i.p.v. in de kruising.

Een fantastische opening van het nieuwe jaar en een hoopvolle herstart van de competitie. Volgende week spelen we voorlopig nog geen wedstrijd. De week erna mogen we tegen VIOS Vaassen 2, om 12:15 op ons eigen sportpark. Komt allen!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten