Elburg opent locatie Testen voor Toegang

61

Vanaf vrijdag 26 november opent het Health Check Center (HCC) in samenwerking met de gemeente een COVID-testlocatie aan de Gerichtenweg 3 in Elburg. Mensen kunnen in het voormalig politiebureau terecht voor Testen voor Toegang en voor het afnemen van een PCR- en antistoffentest. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal geeft aan dat de komst van deze testlocatie zeer welkom is: “Door deze testlocatie bieden wij de inwoners de mogelijkheid om in de eigen gemeente te kunnen testen. Hiervoor moesten mensen uitwijken naar Harderwijk of Dronten. Ik hoop dat de drempel om je te laten testen zo verlaagd wordt nu het in de buurt kan.”

Op de vorige persconferentie gaven Mark Rutte en Hugo de Jonge aan dat de Corona Checkapp op meerdere locaties ingezet gaat worden. Iedereen van 13 jaar en ouder heeft nu op meer plekken een coronatoegangsbewijs nodig. Bijvoorbeeld in de horeca, bij een evenement, sportwedstrijd of culturele voorstelling. Als reactie hierop hebben verschillende sportverenigingen en horecaondernemers het verzoek voor een Testen voor Toegang-locatie in Elburg bij het college van B&W neergelegd. Na snel schakelen is contact gelegd met de organisatie Health Check Center.

Health Check Center is één van de grootste testaanbieders van Nederland met meer dan honderd locaties. Inwoners van Elburg kunnen nu in de eigen gemeente terecht voor Testen voor Toegang. Deze gratis test is voor mensen die niet gevaccineerd zijn, maar wel een coronatoegangsbewijs nodig hebben om ergens binnen te komen. Daarnaast biedt het bedrijf ook betaalde PCR-testen en een antistoffentest aan.

De locatie is van maandag t/m vrijdag geopend van 13.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Je kunt hier alleen terecht met een afspraak. Indien de COVID-omstandigheden wijzigen, verruimd de organisatie desgewenst de openingstijden. Zo kan iedereen ook bij grotere drukte gratis getest worden.

Afspraak inplannen
Een afspraak inplannen voor Testen voor Toegang kan via www.testenvoortoegang.nl
Een afspraak voor PCR- en antistoffentesten inplannen kan via www.healthcheckcenter.nl

Heb je klachten die passen bij corona? Blijf dan thuis en laat je testen. Een afspraak maken kan makkelijk en snel via het telefoonnummer 0800 – 1202 of online via www.coronatest.nl. Hiervoor kun je niet terecht bij de testlocatie aan de Gerichtenweg 3 in Elburg.

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten