Een sterk begin voor de JO10 en Alicia heeft een verborgen talent

61

VVOG JO10-3 – DSV’61 JO10-1 (15-4)

Zaterdag 18 september stond er voor de JO10 weer een wedstrijd op het programma. VVOG uit Harderwijk was de tegenstander en we hadden er zin in.
Er was hard getraind en we waren er klaar voor. Voor het eerst dit seizoen waren we compleet als team. Dit betekende dat we 1 wissel hadden.

Zoals al even benoemd was de tegenstander VVOG uit Harderwijk. Deze club heeft een prachtig sportpark in de bossen van Harderwijk, wat ongeveer 20 minuten rijden is. Tijdens deze autorit was het in beide auto’s een gezellige boel en komt de auto van Johan zelfs hard zingend aan op het sportpark op. Parkeren was even zoeken, maar voor het kleine gebakje van Klaas-Jan was gelukkig al snel een plekje gevonden.

Voor de wedstrijd namen we de belangrijkste punten nog door. De vorige wedstrijden kregen we de meeste goals tegen in het 1e kwart. Om dit te voorkomen werd er afgesproken om superscherp te beginnen. We wisten goed waar we op moesten letten en zouden zoals altijd keihard ons best doen en sportief doen naar de tegenstander en naar elkaar.

Het 1e kwart gaat om 9:30 van start en we gaan fantastisch van start. We weten goed de opdracht uit te voeren en VVOG komt niet makkelijk bij onze goal. We doen goed ons best en lopen goed met ons mannetje mee. Maar het is uiteindelijk VVOG die het eerste doelpunt weet te maken. Niet getreurd en we blijven goed spelen. En met resultaat, Milan weet met een mooie actie de tegenstander voorbij te dribbelen en schiet de bal beheerst in de hoek, 1-1! Een beloning voor ons harde werken. Helaas weten we deze gelijke stand niet vast te houden tot de rust. Het is VVOG die er toch nog 2-1 van maakt.

Volop complimenten in de korte pauze. Het gaat goed en we gaan met een goed gevoel het 2e kwart in. Helaas gaat het in het 2e kwart erg hard met de tegendoelpunten. We kijken nog steeds goed naar onze tegenstander en proberen de bal af te pakken, maar VVOG is een goede ploeg en weet er 6 te maken. Zelf weten we er ook 1 te scoren. Opnieuw is het Milan die een doelpunt maakt. De tussenstand komt hiermee op 8-2. 8 tegendoelpunten lijkt veel, maar het is aan Roan te danken dat het er niet veel meer zijn. De ene na de andere redding voorkomt dat VVOG nog meer doelpunten weet te maken. Als het 2e kwart voorbij is lijken we een wat langere pauze te kunnen gebruiken. We bedenken weer wat we moeten doen om het VVOG lastig te maken. Met nieuwe energie gaan we het 3e kwart in.

Het 3e kwart gaat het beter en we geven weer goede energie. We doen ons best, maar kunnen niet voorkomen dat VVOG 3 doelpunten maakt. Gelukkig scoren we er zelf ook 1 en weer is het Milan die het doelpunt maakt. Met een tussenstand van 11-3 sluiten het 3e kwart af.

In de laatste pauze wisselen we ook van keeper. Roan heeft teveel last van zijn pols en kan niet meer keepen. Alicia wil wel keepen i.p.v. Roan en doet de handschoenen aan.
Het laatste kwart doen we opnieuw ons best om het VVOG moeilijk te maken. We zetten wat aanvallen op en krijgen nog wat goede kansen. Uiteindelijk weten we een 4e doelpunt te maken, opnieuw dankzij Milan. Na goed doorzetten kan hij op de goal af en scoort hij zijn 4e doelpunt van de ochtend. Hij heeft afgekeken bij Haller tijdens Sporting – Ajax. Alicia staat ondertussen ook een goed 4e kwart te keepen. Ze maakt een paar goede reddingen en laat zien een waardige vervanger te zijn van Roan. VVOG weet er nog wel 4 te scoren en dit brengt ons naar een eindstand van 15-4. Dankzij onze goede inzet en uitstekend keeperswerk van zowel Roan als Alicia weten we te voorkomen dat het een grotere uitslag zou worden. Na de penalty’s sluiten we dit keer af bij de ouders en is de 3e wedstrijd voorbij.
Verloren van een goede en sportieve tegenstander. We kregen complimenten van de leiding van VVOG en hebben weer veel goede dingen laten zien.

Onze volgende wedstrijd is tegen EFC JO10-1 uit Ermelo.

We spelen om 9:00 thuis, komt allen kijken!