DSV’61 JO10 start de wedstrijd pas in het tweede kwart

61

Vandaag spelen we uit tegen Go Ahead Kampen. De wedstrijd begint om 10:45 uur, we zijn dus uitgeslapen. We mogen aantreden op een echt ‘pupillenveld’. Vooraf moeten we even op onderzoek uit, de korrels zijn namelijk niet zwart, zoals op het veld bij DSV, maar zandkleurig. Kurk, zo luidt onze conclusie.

De selectie vandaag ziet er iets anders uit dan we gewend zijn de laatste weken. Elena is vandaag korfballen, Dean zit helaas thuis en Chayenne speelt bij JO11-2 mee. Over Jozua en Devin hebben we u al eerder verteld, Max is er vandaag voor het eerst bij, u herkent hem aan zijn vrolijke gezicht, zijn keiharde schot en zijn vele grapjes. Max, goed dat je erbij bent! Roan, Joost, Julia, Alicia en Milan zijn de vertrouwde namen die de selectie voor vandaag compleet maken.

Go Ahead Kampen begint de wedstrijd actief en scherp. Sterke spelers die goed kunnen schieten en veel samenwerken. Zelf beginnen we helemaal niet scherp en we worden overlopen. Het lukt ons niet om in positie te blijven, Go Ahead Kampen duikt keer op keer voor de neus van Roan op. Gelukkig weet hij veel ballen te stoppen en blijft hij alert. Zo schat hij een lange bal van Go Ahead Kampen perfect in. Uitkomen, net te ver om hem in je handen te pakken, dus een kopbal waar Robin van Persie nog een puntje aan kan zuigen, klasse Roan! Niet alle ballen zijn tegen te houden, 5-0 achter na het eerste kwart.

In de korte pauze spreken we af dat we actiever moeten zijn en dat we Roan moeten helpen, door wat meer bij hem in de buurt te blijven. Joost en Devin zijn de verdedigers en zij pakken dat heel goed op. Roan coacht zijn teamgenoten waar dat nodig is en Joost let erop dat de verdedigers verdedigend blijven spelen. Devin heeft in zijn oren geknoopt dat hij een mannetje moet dekken wanneer de tegenstander de bal heeft en dat zorgt ervoor dat hij veel ballen weet te veroveren.
Het lukt ons in het tweede kwart meer om bij het doel van Go Ahead Kampen te komen. Jozua is heel dicht bij een doelpunt. Niet met links, niet met rechts, niet met zijn hoofd, hij probeert het met zijn knie! Het scheelt niet veel, de bal komt tegen de lat, helaas. De tegenstander maakt in dit kwart 2 doelpunten.

We merken dat we met veel inzet en door elkaar te helpen een waardige tegenstander zijn en het lukt ons goed om alert te blijven! We doen onze stinkende best en maken in het derde kwart eindelijk een doelpunt. 9-1! Eindelijk, omdat er al best wat kansen aan vooraf gegaan zijn. Pech, goed keeperswerk of net niet nauwkeurig ingeschoten ballen zorgen ervoor dat we er even op hebben moeten wachten. Mooi moment in het derde kwart is een flinke dribbel van Joost langs de zijlijn, hij behoudt het overzicht en legt prima af op Milan. Heerlijk samengewerkt.

Ook het vierde kwart blijven we ons inzetten. Het is een stuk warmer dan we gewend zijn en het kunstgras maakt de gevoelstemperatuur nog iets hoger. Toch geven we niet op. Alicia heeft de afgelopen week een training moeten missen, omdat ze ziek was, ze is pas net hersteld, maar blijft zich inzetten. Milan weet in het laatste kwart zijn totaal voor vandaag op 4 doelpunten te brengen. Go Ahead Kampen maakt er nog 4 bij en de wedstrijd kent een eindstand van 13-4.

U weet dat een pupillenwedstrijd pas écht is afgelopen na de penalty’s en daar zitten pareltjes tussen hoor. Eerder schreef ik al over Max zijn schotkracht, zijn penalty knalt hij prachtig in de kruising. Julia neemt de penalty ook subliem. Hard, laag en zo goed in de hoek dat de bal het zijnet raakt. Ronaldo belde, hij wil weten hoe je dat doet Julia!

Volgende week spelen we om 9.00 uur thuis tegen SC Genemuiden. Tot dan!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten