DSV’61 2 verliest 3e bekerwedstrijd

61

Afgelopen zaterdag moesten we tegen Zwart Wit 2 uit Harderwijk. Zij spelen net als Zeewolde in de 1e klasse. Ze hadden vorige week met maar liefst 7-0 gewonnen van Hulshorst en stonden bovenaan in de bekerpoule.
Wij konden theoretisch gezien nog door, maar dan moesten we zelf winnen en dan moest Hulshorst Zeewolde minimaal op een gelijkspel houden. Volgens Henk was verliezen geen optie, dus niks zou ons nog kunnen tegenhouden om een goed resultaat te behalen.

Vooraf kregen we ook te horen dat we allemaal top moesten zijn. Alleen dan zouden we een kans kunnen maken tegen teams van dit niveau.
Schijnbaar was die boodschap niet bestemd voor iedereen. Met slechts 8 spelers begonnen we met de warming up, werd er 10 minuten voor tijd nog verteld wie de spits was en was de boel niet voor elkaar.
Maar verder waren we allemaal top die dag. De fitheid en het enthousiasme spatte er van af en we hadden er zin in. De reserves wat minder, die waren hun taken vergeten.

DSV'61 2 verliest 3e bekerwedstrijd

De volgende 11 spelers begonnen aan deze wedstrijd:
Thijs Markus op goal.
Capi, GJ©, Chuck Junior en Klaas achterin.
Hennie, Tim Buurkes en Bob op het middenveld.
Bosse, Willoe en Habs voorin.
Puma en Sven Groothuis waren de wissels.
Johndel was geblesseerd, hij had zo donders last van de ribben. Wimpe had last van zijn spieren en Dik an had ook een spierblessure. Dit kwam door de fysieke inspanning van vorige week zaterdag. Of zoals Boef in zijn songs zegt: ’Mama leerde me lopen, …. leerde me rennen’
Henk Berenschot en Gert Frens hadden de leiding vandaag. Aartje Mulder was de grensrechter.

Om 12:15 werd er afgetrapt door Zwart Wit en konden we beginnen.
De gehele 1e helft was Zwart Wit wel beter, maar kwamen ze niet direct tot kansen. We weten de aanvallen goed af te slaan, maar moeten helaas 2 keer buigen.
In de 23e minuut is het een vrije trap die wordt voorgegeven vanaf de zijkant en er bij de 1e paal wordt binnengekopt.
Het wordt ook nog 0-2 na een voorzet vanaf rechts, waarna de spits bij de 1e paal binnentikt.
Buiten deze 2 goals weten we ons nog goed staande te houden.
Willoe moet als enige voor de rust al het veld verlaten. Na de 90 minuten tegen Zeewolde had zijn lichaam een langere herstelperiode nodig en moest hij stijf van de kramp het veld ruimen.

Met de 0-2 tussenstand op het scorebord gaan we rusten. Puma heeft vlak voor de rust de plek van Willoe ingenomen, verder wisselen we niet.
We peppen onszelf nog op en gaan met goede moed de 2e helft in.

Zwart Wit heeft in de rust wat extra lengte toegevoegd aan de ploeg en gaat vanaf de aftrap op zoek naar de 0-3. We staan meer onder druk en hebben het zwaar.
Wonderbaarlijk genoeg is het niet Zwart Wit, maar zijn wij de ploeg die scoren. Sven is vers in het veld gebracht en jaagt door op de achterhoede. Hij krijgt de bal tegen zich aan geschoten en de bal gaat langs de keeper de goal in, 2-1!
Helaas is de vreugde van korte duur. Een corner tegen beland op het hoofd van de 2,5 meter lange speler van Zwart Wit en die kopt binnen, 1-3..
Niet veel later een voorzet vanaf links die simpel wordt binnengetikt door de spits, 1-4..
Om het toch een beetje gevarieerd te houden scoort Zwart Wit ook nog een goal die niet dankzij een voorzet wordt gescoord en staat de eindstand van 1-5 op het bord.
Thijs heeft nog een knappe redding in huis en voorkomt een grotere uitslag.

We zijn duidelijk een maatje te klein voor Zwart Wit en moeten voortijdig het bekertoernooi verlaten.
Aankomende zaterdag moeten we onze eerste competitiewedstrijd tegen Zwolsche Boys spelen. Om 12:15 trappen we af op ons eigen sportpark. Komt allen!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten