DSV uit weer niet verloren maar ontevreden met 3-3

61

Je kunt het positief bekijken: ook de 5e uitwedstrijd heeft DSV niet verloren, maar tevreden met het
3 – 3 gelijke spel tegen Hattem is niet aan de orde. DSV slaagde er niet in om eerst een 0 – 2 en vervolgens een 2 – 3 voorsprong vast te houden. Met dit resultaat heeft DSV na 19 oktober niet verloren, maar werden er met de drie gelijke spelen wel kostbare punten gemorst.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste 40 minuten legde DSV een goed spelletje op de mat. Ze waren de betere ploeg in meerdere opzichten: Hattem kwam er niet aan te pas en wist niet goed hoe de Doornspijkers te bestrijden. De oranjehemden hadden meer balbezit, legden goede acties op de mat en tot de 40e minuut was de 0 – 2 voorsprong meer dan verdiend. De 0 – 1 was een benutte strafschop van Jeffrey Schreurs na een overtreding op Johan Versluis, de 0 – 2 was een goed geplaatst schot in de rechterhoek van Mark van Klompenburg.

Daarna ging het echter mis. De 1 – 2 viel uit een corner, waar een Hattem-speler de voet tegen de bal kon krijgen en raak schoot. Het voert te ver om te zeggen dat de 2 – 2 de ommekeer in de wedstrijd was, maar zo vlak voor rust een treffer tegen krijgen die niet alleen naar buitenspel rook, maar het volgens heel velen ook was, was erg zuur. Temeer daar de assistent-scheidsrechter van DSV niet vlagde, scheidsrechter dus door liet spelen en DSV na de treffer nog wel mocht aftrappen maar met een enorme kater de kleedkamers opzocht.

Desondanks rechtten de oranjehemden de rug in de tweede helft en begonnen ze sterk: Martijn van den Bosch scoorde na goed doorzetten de 2 – 3 . Maar het spel van de DSV-ershaalde bij lange na niet meer het niveau van de eerste 45 minuten. Hattem voelde dat er meer inzat en DSV had dat teniet kunnen doen door zelf de mogelijkheden op de dodelijke 2 – 4 te benutten. Zij liet dit na en kreeg in de 80eminuut het deksel op de neus. Wederom uit een corner kon een Hattemmer vrijwel ongehinderd raak koppen en was de gelijkmaker een feit.

Evenals vorige week tegen Hulshorst – ook teleurstellend gelijk – voelden de Doornspijkers zich de morele verliezer.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Olympia ’28, de aanvang is 14.30 uur.