DSV te laat op gang: 2 – 3 tegen Swift.

61

In de cruciale wedstrijd op sportpark De Haere tegen Swift kenden de Doornspijkers een zeer matige eerste helft. Toen in de blessuretijd de 0 – 2 viel, was luid en duidelijk te horen dat aanvoerder Martijn Smals niet tevreden was met zijn team en met zichzelf. Het moest anders.

De enige echte kans in de eerste 45 minuten aan DSV-zijde was voor Arnoud Zwep maar a la Casillas voorkwam de teen van doelman Seinen een 1 – 0 voorsprong. Het spel was grotendeels op de helft van DSV en Swift ging uiteindelijk na twee kopgoals met een verdiende 0 – 2 voorsprong naar de thee omdat – vanaf de kant althans – het leek of DSV vanmiddag het heilige vuur miste.

Toen ook nog in de tweede helft de 0 – 3 op het scorebord kwam, leek de wedstrijd beslist. Toch rechtte DSV de rug en begon met een alles-of-niets offensief. Jeffrey Schreurs bleek tweemaal het goudhaantje: de 1 – 3 gaf hij koppend het laatste zetje, terwijl hij een toegekende penalty onberispelijk benutte en de 2 – 3 liet aantekenen.

Swift liet het “professioneel” niet verder komen en na afloop leek hun vreugde-explosie alsof ze al veilig waren. Maar noch DSV noch Swift kan met zekerheid zeggen volgend jaar derde klasser te zijn!

A.s. zaterdag speelt DSV om 14.30 uur wederom tegen een directe concurrent. In Terschuur is Terschuurse Boys de tegenstander.

Stand “onderin”: 11 degradeert, 10 en 9 nacompetitie.
7. DSV 18 – 22
8. Swift 17 – 20
9. ESC 18 – 19
10. Tersch. Boys 17 – 16
11. Elspeet 17 – 12