DSV Strava-week, een groot succes

61

Geen competitievoetbal, geen winterstop en geen Nieuwjaarsloop. Maar… wat dan wel? DSV’61 weet ondanks de coronabeperkingen toch de nodige activiteiten voor spelers en supporters te organiseren. Zo ook de DStraVa-week.

De week begon op zaterdag 9 januari en duurde tot en met zaterdag 16 januari. Tijdens deze week namen de teams het onderling tegen elkaar op door zoveel mogelijk kilometers te fietsen, skeeleren, wandelen of hard te lopen. De hoofdprijs? Een rondje voor het hele team in de kantine zodra deze weer open is.

Al snel bleek DSV3 enorm uit te lopen op de andere teams, door de vele kilometers die de mannen fietsend aflegden. Daarom werd er tijdens de week een onderscheid gemaakt tussen fietsen en de overige sporten.

De ene na de andere activiteit werd gedeeld in de Strava-omgeving van DSV’61. Een wandeling met de hond? Uploaden! Een ochtendrit op de mountainbike? Uploaden! Een hardlooprondje met net even wat meer kilometers dan normaal? Je raadt het al: alles werd geüpload!
Bij het fietsen liep DSV3 zoveel voor op de andere teams dat het team niet meer in te halen was. Zij hadden dat rondje dus al in the pocket!

DSV Strava-week, een groot succes

Bij de overige sporten was dat een ander verhaal. Vooral VR1 en VR2 waren hier aan elkaar gewaagd. Bij de ene update liep VR1 iets uit en bij de volgende ging VR2 aan kop. Tot op het laatste moment was het spannend. Een geskeelerde activiteit door twee speelsters van VR1 à 30 km zorgde voor de nodige achterstand voor VR2. Een speelster uit dat team besloot zaterdag echter een marathon hardlopend af te leggen. De activiteiten van beide teams volgden elkaar die laatste zaterdag in razend tempo op en VR2 liep iets uit op VR1. Totdat zaterdagavond – dankzij of ondanks de sneeuw – de teams helemaal losgingen. De wandelschoenen werden aangetrokken en de laatste rondes werden gelopen. Uiteindelijk ging VR1 er met de winst vandoor: er werd 5,77 kilometer meer afgelegd dan VR2.
Er was nog een uitdaging tijdens de DStraVa-week: de sporters werden uitgedaagd om een creatieve route af te leggen. Johan Riezebos bleek een ware Strava-artiest! Hij liep een route in de vorm van een voetbalschoen met voetbal en fietste een route in de vorm van een heus paardenhoofd. De Stentor pikte dit terecht op en een interview met Johan volgde.

In totaal werd er deze week door de sporters van DSV ’61 maar liefst 5719,76 kilometer afgelegd.

Strava-week

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten