DSV sluit matige pot wel met winst af: 0 – 2 tegen Zwolsche Boys

61

In de uitwedstrijden heeft DSV tot nu toe nog niet laten zien waartoe het voetballend in staat is. Er was slechts één belangrijk verschil met de uitwedstrijd tegen Elspeet. Die wedstrijd verdiende én kreeg geen winnaar, in Zwolle trokken de oranjehemden wel aan het langste eind. Na 90 minuten stond er een 0 – 2 voorsprong op het scorebord.

Met Wilbur Akster in de spits voor de geschorste Patrick Visser begon DSV aanvallend, zonder overigens al veel gevaar te stichten. Ook Zwolsche Boys liet matig spel zien in een erg laag tempo. Hierdoor was de wedstrijd qua kijkspel niet leuk. De DSV-supporters leefden echter op toen een goed steekballetje van Martijn v.d. Bosch Stefan Bakker bereikte. Hij liet doelman Scholing de trieste gang naar het net maken: 0 – 1 .

Zwolsche Boys bleef ook in de tweede helft nogal gezapig spelen, maar ook de ploeg van trainer Kroes was zelden gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Beide ploegen wisselden nog een aantal malen, maar dat gaf geen extra impulsen aan het spel. Een vijftal minuten voor de officiële speeltijd verstreken was, werd mark van Klompenburg binnen de 16 onreglementair gestuit. Vaste elf-meter-nemer Jeffrey Schreurs maakte geen fout: 0 – 2 .
Door deze driepunter klimt DSV naar plek 3 op de ranglijst.

Minpuntje was het uitvallen van aanvoerder Lieferink, waarschijnlijk liesblessure en waarschijnlijk toegevoegd aan de al te lange blessurelijst.

Volgende week speelt DSV om 14.30 uur thuis tegen Oene.