DSV na spraakmakende wedstrijd tegen VIOS toch drie punten.

61

Het is van alle tijden en alle niveaus: dubieuze beslissingen van een scheidsrechter of grensrechter en de gevolgen daarvan. Na afloop van de wedstrijd VIOS – DSV werd er daar meer over gesproken dan over het resultaat: een 1 – 2 zege van DSV.

Beide ploegen troffen het niet met de aangestelde scheidsrechter: hij volgde het spel vanaf vrij grote afstand en was warrig in zijn beslissingen. Zo vond iedere VIOS-supporter dat er een strafschop gegeven had moeten worden, terwijl elke DSV-supporter vond dat een doelpunt onterecht wegens buitenspel werd afgekeurd. Kortom: veel randzaken bepaalden het gesprek.
Op zich logisch, want de wedstrijd zelf was niet al te best.

DSV kwam op een 0 – 1 voorsprong toen Lennart Juffer een vrije trap van Martijn Smals doeltreffend koppend afrondde. Dit was omstreeks de 40e minuut. In de slotseconden van de blessuretijd van de eerste helft wist VIOS iets terug te doen door een treffer van Joas Pol, zowel keeper als verdedigers zagen er daarbij niet goed uit.

In de tweede helft een aanvallend DSV, maar een af en toe gevaarlijk counterend VIOS. Lange tijd bleef het gelijk, maar na een bekeken doorkopballetje van Patrick Visser scoorde Ron Hofmeijer…ware het niet dat treffer wegens buitenspel werd geannuleerd.

VIOS claimde niet geheel onterecht een strafschop, maar ook daar ging de scheidsrechter niet in mee.Vlak voor tijd werd het duel beslist. Bij een aanval van DSV viel een speler van VIOS uit het niets op de grond, DSV mocht met toestemming van de scheidsrechter doorspelen en scoorde uit die aanval middels Justin Visser de 1 – 2 .

Door enkele gunstige uitslagen elders bleef DSV de nummer drie, maar kroop wel dichter naar de top twee. Dinsdagavond is er een compleet programma in de 3e klasse C, DSV speelt om 20.00 uur in Biddinghuizen tegen BAS.