DSV knokt zich op inzet naar gelijkspel: 2 – 2 tegen KVVA

61

Op sportpark De Haere ontving DSV een geheel onbekende tegenstander: KVVA uit Amersfoort. Wel was bekend dat ze een aardig balletje konden trappen, in de ranglijst namen ze de 3e plek in.

Met Wilbert van Loo voor de niet geheel fitte Lennart Juffer begon DSV sterk: dat resulteerde in de 6e minuut in een 1 – 0 voorsprong. De bal in de rebound van een vrije trap van Martijn Lieferink belandde via Patrick Visser en misschien nog een KVVA-speler in het doel: 1 – 0 . Vrij lang stond deze score niet op het bord, in de 18e minuut maakte KVVA uit een directe vrije trap de gelijkmaker: 1 – 1

Tussen de 30e en 35e minuut gebeurde er van alles. In de ogen van de scheidsrechter was een overtreding van Wilbert van Loo goed voor direct rood. De directe vrije trap die na de vergeefse protesten van DSV genomen mocht worden trof wederom doel: 1 – 2. Na afloop merkte aanvoerder Lieferink op dat hij het toen heel even zwaar inzag: op achterstand en met tien man!

Middenvelder Mark Jan Visser werd opgeofferd, hij moest plaats maken voor verdediger Lennart Juffer. Even daarna werd niet de stand gelijkgetrokken, maar wel het aantal spelers. Een KVVA-speler kreeg na een overtreding op Martijn Heshusius ook direct rood. Na deze overtreding kon Heshusius niet verder, hij werd vervangen door Henry Hofmeijer.

In de tweede helft een sterk op inzet spelend DSV tegenover een goed voetballende ploeg uit Amersfoort. Voorlopig trok DSV met de speelstijl aan het langste eind: in de 60e minuut kwam door een treffer van Ron Hofmeijer de gelijkmaker.

In de resterende tijd gaven beide ploegen door hun spel te kennen vol voor de overwinning te gaan. Er kwam echter geen derde treffer meer, DSV had pech met een net-naast kopbal en een bal op de paal.

Volgende week in Swifterbant de wedstrijd tegen Swift, aanvang 14.00 uur!

Uitslagen: VVOP – Tersch. Boys 3 – 0; Elspeet – Lelystad 7 – 0 ; Zeewolde – EFC 3 – 2 ; Zwart Wit – Hoevelaken 0 – 1 ; DSV – KVVA 2 – 2 ; ESC – Swift 3 – 2 ;