DSV JO9 wint van Swift JO9

61

Zaterdag 26 november stond de wedstrijd tegen Swift op het programma.

We waren er nog nooit geweest en moesten al om half 8 vertrekken. Buiten was het nog heel donker.
Gelukkig was niet zo koud als de vorige wedstrijd tegen Nunspeet, die we knap gewonnen hadden met 6-7 nadat we eerst met 4-0 achter hadden gestaan.

Met 3 auto’s vertrokken we naar de polder, het goede gevoel van vorige week hadden we meegenomen en onderweg hadden we het erg gezellig met elkaar en de stoerste verhalen werden verteld.
Bij Swift aangekomen kleedden we ons snel om in de mooie kleedkamer waarna na een korte warming-up de wedstrijd kon beginnen.

Eerst begroetten we onze tegenstander door ze een high five te geven en ze succes te wensen voor de wedstrijd.
Toen kon het echt beginnen: we hadden het moeilijk, Swift speelde goed over en we moesten van links naar rechts achter ze aan lopen.
Toch mochten wij de score openen, Waylon was erg scherp en maakte 3 knappe doelpunten.

In het tweede kwart van de wedstrijd kwam Swift meteen terug tot 3-3 en leken wij het even kwijt te zijn.
Jens werd ingebracht en onderschepte goed de bal waarna hij vrij naar de goal door kon lopen: 3-4. Daarna scoorde Waylon alweer: 3-5
We leken de wedstrijd naar ons toe te trekken maar Swift deed wat terug: 4-5
Dat duurde gelukkig niet zo lang, Waylon maakte zijn 5e goal en het stond weer veilig 4-6.

We dachten zelf ook dat we veilig waren want we lieten Swift (die toch ook goed kunnen voetballen) terugkomen tot 6-6. De wedstrijd golfde op en neer en Jordy liet zich zien met enkele knappe reddingen. Klasse!
Als team bleven we ook hard werken, Elim zat met zijn lange benen overal tussen en maakte samen met Rian, Frans en Alex het Swift erg moeilijk.

In de laatste pauze vertelden de leiders dat het 6-6 stond en alles nog mogelijk is.
Waylon dacht: ik wil alleen maar winnen en scoorde zijn 6e doelpunt, een mooi schot strak bovenin de goal. Daarna wou Figo ook laten zien wat hij in huis heeft, een mooie dribbel bekroonde hij met een mooi schot onderin het hoekje. 6-8

De mooiste goal was niet de goal zelf, maar een prachtige pass van Waylon op Jens die keurig met zijn linkerbeen kon intikken. Daar hadden we heel goed op getraind en het was mooi om te zien dat dit lukte in de wedstrijd.

De eindstand werd door Jens bepaald op 6-10. Het lijkt zo alsof we veel beter waren maar dat was niet echt zo. Wel hebben we keihard gewerkt met z’n allen en de overwinning verdiend.

Volgende week kunt u ons bewonderen om 9.00 uur op sportpark ‘De Haere’.
We spelen dan tegen Dos Kampen jO9-4

Komt dat zien!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten