DSV JO11-1 toont veerkracht in Dronten

61

ASV Dronten MO11-1 – DSV JO11-1 (4-6)

Vorige week is de 3e fase van start gegaan. We zijn terug in de 4e klasse en hebben in de winterstop een paar spelers aangetrokken vanuit de JO11-2. Sepp, Owen en Dillan, welkom!

Vorige week speelden we tegen Hierden JO11-2. Na een swingende 1e helft, met wonderschone doelpunten, 4 goals van Dean en een rustige 2e helft winnen we deze wedstrijd met 10-2.

Vandaag was het tijd voor de uitwedstrijd tegen ASV Dronten MO11-1. Een volledig meidenteam, dat in de 5e klasse ongeslagen bovenaan was geëindigd. Verder wisten we niet wat we konden verwachten. We hadden er vooral enorm veel zin in!
Owen en Dillan speelden bij de 11-2, Alexander en Max waren ziek. Geen wissels, wel veel energie.

De wedstrijd begon ongeveer 09:45 en gelijk was duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Dronten liet goed veldspel zien en maakten gebruik van de ruimtes die we achterin lieten liggen.
We kregen wel goede kansen, maar de keepster van Dronten lag vervelend in de weg. De tegenaanvallen wisten we in het begin nog op tijd onschadelijk te maken, maar uiteindelijk maakten Dronten er toch 2 en stonden we 2-0 achter.
Gelukkig wist Milan de achterstand te verkleinen en sluiten we het 1e kwart met een 2-1 achterstand.
We bedenken hoe het anders moet, maar al snel maakt Dronten de 3-1. Teleurstelling alom en we worden strijdlustiger. Een goede aanval eindigt bij Julia, die via wat benen raak schiet, 3-2!
Meer wordt er niet gescoord en we gaan rusten met een 3-2 achterstand.

In de rust gaan we een andere opstelling spelen, geven we elkaar wat tips en is het tijd om te vlammen. Jammer genoeg scoort Dronten 1 van haar spaarzame kansen in de 2e helft en staat het 4-2.
Maar waar het 3e kwart nog wel eens voor problemen zorgt, laten de Doornspijkse helden vandaag zien over een goede dosis wilskracht te beschikken. Er wordt niet opgegeven en we werken ons een ongeluk.
Dronten is aan de bal zorgvuldiger en ze vinden elkaar makkelijk, wij zetten er een goede portie inzet tegenover en zijn veel in de aanval. Toch blijft het 4-2 en blinkt de keepster nog steeds uit. Tijd voor de laatste pauze!
Het 4e kwart weten we eindelijk te scoren. Roan maakt 2 doelpunten, waaronder een doelpunt na een mooie combinatie met Chayenne. 4-4, de spanning is voelbaar. Gelukkig weet de uitstekend fluitende scheidsrechter de spanning sportief te begeleiden en blijft het een mooie wedstrijd.
In het slot van de wedstrijd maken Chayenne en Milan beide nog een doelpunt en winnen we met 4-6!

Mooie uitslag tegen een goede ploeg.

Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen Batavia JO11-3, 09:00 thuis. Komt dat zien!